Dobovčani presenetili Ormožane

Zadnja tekma rednega dela Lige NLB je pripadla ekipama MRD Dobova in RK Jeruzalem Ormož. Dobovčani so po skromnem uvodu v sezono v zadnjem času kazali boljše predstave, čeprav nekateri rezultati tega niso kazali. Ormožani so bili na zadnjih tekmah precej suvereni in prišli do kar nekaj zmag. Tokrat pa so bili prekratki. Dvorana v Dobovi tako še naprej ostaja zakleta za rokometaše Ormoža. Domačini so bili boljši z rezultatom 29:26.


Dobovčani so tudi bolje vstopili v tekmo. Hitro so si priigrali dva zadetka prednosti (3:1). Ko so v 10. minuti povedli za tri gole (5;2) je moral reagirati gostujoči Saša Prapotnik s svojo prvo minuto odmora. A Ormožanom to ni pomagalo. Gostitelji, ki so bili v naletu so v 16. minuti povedli že za šest golov in sicer z 8:2. Dobovčani še naprej  niso popuščali in v 22. minuti povedli že za osem (12:4). Tako je moral minuto odmora ponovno vzeti trener Ormoža, Prapotnika. Nato pa lej nekaj boljša igra Ormožanov, ki so do polčasa zaostanek znižali na pet golov (13:8).

Tako kot so končali prvi polčas so gostje tudi začeli drugega. Po treh minutah drugega dela igre je bil zaostanek rokometašev Ormoža samo še tri zadetke (14:11). In gostje se niso ustavljali in v 37. minuti po zadetku Bojana Čudiča znižali le še na dva zadetka (16:14). Tako je moral reagirat domači strateg Benjamin Teraš. V naslednjih minutah smo spremljali izenačeno tekmo nato pa so domačini ponovno stopili na plin in v 48. minuti povedli za pet golov (23:18). Prav takšna je bila prednost petih golov (27:22) je bila tudi tri minute pred koncem. Gostje so do konca zaostanek zmanjšali na tri zadetke. Tekma se je tako končala z rezultatom 29:26.

Za domačine je bil najučinkovitejši Marko Sintič z osmimi goli, za goste je največ zadetkov dosegel Bojan Čudič in sicer šest.

DOBOVA : JERUZALEM ORMOŽ 29:26 (13:8)
Sintič 8, Raguž 5; Čudič 6, Kocbek in Hebar po 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Jaka Zagode/MRD Dobova

Komentarji