Drugi polčas usoden za Krimovke

Krimovke so se na tekmi 4. kroga drugega dela lige prvakinj odpravile na gostovanje v Kristiansand na Norveško. Varovanke Uroša Bregarja imajo v glavnem delu tri točke in so bile pred današnjim dvobojem na 5. mestu skupine. Tigrice bi za napredovanje med najboljših osem ekip potrebovale zmago proti Norveški ekipi. Prvi polčas so Krimovke odigrale izvrstno v zadnji četrtini pa je sledil padec, saj so Ljubljančanke v zadnjih petnajstih minutah uspele zadeti le 2-krat.


Gostujoče rokometašice Krima so tekmo odprle odlično. Takoj na začetku so povedle s 0 : 2 in pokazale, da lahko kljub poškodbam igrajo proti močnim ekipam. Po desetih minutah igre smo videli izenačeno igro, a so domačinke v 15. minuti prvič povedle z dvema goloma razlike (10 : 8). Tigrice nikakor niso našle poti do gola Norvežank in v naslednjih minutah v svoji igri močno padle. V 19. minuti so Krimovke zaostajale že za pet golov, črne minute Ljubljančank pa je z minuto odmora prekinil Uroš Bregar. Minuta odmora je Tigricam zelo koristila, saj so takoj po odmoru začele manjšati razliko. V zadnji minuti prvega dela so gostujoče rokometašice z golom Olge Benederi uspele izenačiti na 14 : 14.

V začetku drugega polčasa so na plin stopile domače igralke Kristiansanda, ki so ob napakah Krimov prihajale do lahkih golov iz protinapada. Tigrice so se uspele vrniti in v naslednjih minutah izenačile. V 47. minuti pa so se zopet začele črne minute Krimovk. Ljubljančanke niso zadele vsaj pet minut in domačinke so prišle do delnega rezultata s kar 7 : 0. V igri Krimovk je manjkalo hitrih protinapadov, tekma pa je bila odločena že v 55. minuti, ko so domačinke vodile s 27 : 20. Po ključnih zadnjih petnajstih minutah tekme so tekmo dobile rokometašice Kristiansanda (29 : 21). Najboljša strelka pri Krimovkah je bila Tjaša Stanko, ki je zadela 8-krat.

4. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, KRISTIANSAND
sobota, 23. februar, ob 18.15, Aquarama Kristiansand
VIPERS KRISTIANSAND : RK KRIM MERCATOR 29 : 20 (14 : 14)

Komentarji