Slab drugi polčas Loki preprečil presenečenje v Rdeči dvorani

V 19. krogu 1. NLB lige v Sloveniji smo spremljali derbi kroga. Velenjčani so gostili petouvrščeno Škofjo Loko, ki si nadeja uvrstitve med najboljših šest v državnem prvenstvu. Gostje so prvi polčas še uspeli slediti ritmu Velenjčanov, a so v drugem delu popustili in Velenje se je veselilo trinajste zmage v državnem prvenstvu.


Ekipi sta v začetku tekme igrali precej zadržano. Že od prve minute pa so vajeti prevzeli Velenjčani, ki so z golom Davida Miklavčiča prišli do prvega vodstva. V prvih desetih minutah sta obe moštvi igrali brez pravih pomoči vratarjev. Domačini so vzdrževali vodstvo, ki pa ni preseglo števila treh golov. Rokometaši Škofje Loke so imeli velikokrat priložnost za izenačenje, a so z napakami v napadu neuspešno iskali zadetek. V drugi polovici prvega polčasa se je v vratih Loke prebudil vratar Jošt Juričan, ki je prvi polčas zaključil pri šestih obrambah. V domači zasedbi je zopet blestel Aleks Kavčič, ki je s prodori zabijal gole in soigralcem priigral strele s sedmih metrov. Prvi polčas so Velenjčani dobili s 17 : 14.

Drugi del pa so povsem slabše začeli gostje. Velenjčani so po 10. minutah igranja v drugem polčasu naredili delni izid 4 : 0 in se odlepili od Škofjeločanov. Obramba Škofje Loke je popustila, v vratih Velenja pa se je razbranil Emir Taletović, ki je zbral 15 obramb. Domačini so predvsem z boljšim drugim polčasom tekmo zasluženo zmagali s 32 : 23. Najboljši strelec tekme je bil Matic Verdinek, ki je zadel 7-krat.

19. Krog 1. NLB lige
Sobota, 23. februarja ob 17. uri, Rdeča dvorana
RK Gorenje Velenje : RD Urbanescape Lokan 32 : 23(17 : 14)

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji