Dvakrat visoka zmaga in en remi

V soboto nas je na sporedu čakal pester program 5. kroga 1. Ženske rokometne lige. Spremljali smo obračune med so se ekipama ŽRK Mlinotest proti ŽRK Žiher hiše Ptuj – Ormož, ŽRK Litija proti ŽRL Z’dežele ter ŽRK Krka Novo Mesto proti RK Krim Mercator. Rokometašice Ajdovščine in Krima so nam postregle z visoko zmago. Med Celjankami in Litijčankami pa se je končalo z remijem.


Borke Ajdovščine so že v začetku prikazale dobro igro in diktirale tempo celotno tekmo. Svoje nasprotnice so nadigrale z visoko zmago. Izid bo koncu srečanja je znašal 31 – 18. Največ zadetkov na tekmi sta imeli klubski prijateljici Živa Čopi (7) in Nuša Fegic (7). Sledila jima je rokometašica nasprotne ekipe,  Minea Kolenko (6).

Zelo  napeto predstavo smo spremljali med ekipama ŽRD Litija in ŽRK Z’dežele. Prvi gol obračuna je v 3. minuti zadela Celjanka Anika Strnad Zelen. Tajda Tripkovič za je prvi zadetek za ZRD Litija poskrbela v 7. minuti tekme. Prvo četrtino igre so bile v ospredju celjske rokometašice, Litijčanke pa so ob koncu prvega polčasa vodile za dva gola (9 -7). Anika Strnad Zelen je uvodni zadetke dala tudi v drugem polčasu. V 36. minuti pa je gostujoča igralka Sanja Vrček rezultat izenačila (10 – 10). Takšen je bil tudi nadaljnji potek tekme. Sprva zadetek z ene strani in na to uspešen strel za izenačenje z druge. V 58. minuti je imela gol prednosti gostujoča ekipa. Domačinkam je v zadnji minuti uspelo zadeti in znova postaviti vprašanje kam se bo prevesila tehtnica. Varovanke Miše Marinček so izkoristile minuto odmora. Izida se ni spremenil in ostal neodločen (19 – 19). Anika Strnad Zelen je bila najboljša strelka tekme (7). Manca Kogovšek in Iza Bon Brzin sta za svoji ekipi prispevali 6 uspešnih strelov na gol.

Kopica zadetkov je bila med Novomeščankami in Krimovkami. Gostujoče so odločne pričele igro in že v prvem polčasu dosegle 20 zadetkov, nasprotnice so jih v tem času zadele 7. S takšnim tempom so bile Ljubljančanke neustavljive in tako tudi nadaljevale 2. polčas. Domačinke se jim niso uspele niti približati. Obračun se je končal s 25 goli naskoka rokometašic Krim Mercator (19 – 44). Prva strelka obračuna je bila Nataša Ljepoja (9). Alja Vrček je prispevala 6 zadetkov.

FOTO: Uroš Pihner

Komentarji