Dve tekmi leta v 24. krogu 1. B lige

Tri kroge pred koncem prvenstva se bo po vsej verjetnosti odločalo o potniku v 1. NLB rokometno ligo. S tekmama Krško – Slovenj Gradec in Slovan – Izola bomo dobili veliko odgovorov, kdo bo naslednjo sezono nastopal v elitni rokometni druščini.


Trenutno so v vodstvu Slovenjgradčani s 40 točkami, Izola je druga z 39 točkami. Sledita pa Slovan in Krško s po 37 točkami.

Tekma na Kodeljevem bo v petek, 26. 4. ob 18:30, tekma Krško – Slovenj Gradec pa prav tako v petek ob 19:00.

V primeru zmage Izole v Ljubljani bi to (skoraj) že pomenilo tudi pot “ribičev” v 1. ligo!

V primeru zmage Krškega nad Slovenj Gradcem (prva tekma se je končala s +3 za Korošce) in Slovana nad Izolo pa bi celo dobili na drugem mestu 3 ekipe s po 39 točkami.

Pomembni izidi medsebojnih srečanj

Pomembni podatki so tudi medsebojni dvoboji. Krško je v medsebojnih dvobojih boljše od Slovana in slabše od Izole. Slovenj Gradec je boljši od Izole in Krškega, slabši pa od Slovana. Na prvih tekmah smo videli zmago Izole nad Slovanom za +5 in zmago Slovenj Gradca proti Krškem z +3.

V najboljšem položaju Slovenj Gradec in Izola

V najboljšem položaju je kot kaže Slovenj Gradec, ki si mogoče celo lahko privošči poraz v Krškem, saj jih Slovana in Krško še ne ujameta.
Solidno kaže tudi Izoli saj bo v primeru poraza za manj kot 5 zadetkov še vedno pred Slovanom, s Krškim pa že ima boljši medsebojni izid.

Razpored v zadnjih dveh krogih

V preostalih dveh krogih ima vsaj na papirju najlažji razpored Izola, ko gostuje pri zadnjeuvrščenem Pomurju in gosti Črnomelj. Najtežji razpored pa ima Slovenj Gradec, ki gosti Herz Šmartno in gostuje pri Rudarju.
Slovan prav tako nima pretežkega razporeda, saj igrajo v Radečah in v zadnjem krogu gostijo Pomurje. Krško čaka v predzadnjem krogu lokalni derbi proti Brežicam, ter Radeče v zadnjem krogu.

Kdaj drugega od dveh zmag vseh vodilnih ekip v zadnjih dveh krogih bi bilo presenečenje in bi zelo premešalo karte o potniku v 1. ligo.

Sicer pa se lahko na kateri o odločilnih tekem v zadnjih dveh krogih komu od vodilne četverice tudi zatresejo roke, zato je potnika v višji rang tekmovanja zelo težko napovedati…

Foto: Facebook stran Slovan

Komentarji