NA DANAŠNJI DAN: Celje dvignilo krono

Nepozabni tekmi s Flensburgom v finalu, pravljična sezona vse od otvoritve Zlatoroga in neverjetne zmage nad Ademarjem, izločitev najbogatejše in zvezdniške ekipe takrat, Ciudad Reala v polfinalu, ter pred tem še uspeh slovenske reprezentance na domačem evropskem prvenstvu. Vse to je zaznamovalo leto 2004, ki so ga 24. aprila z zmagoslavjem v Flensburgu najbolj zaznamovali rokometaši Celja Pivovarne Laško. 


Celje – evropski prvaki (iz zgodovine celjskega kluba)

Sezona 2003/04 je v zgodovini celjskega kluba prinesla največji uspeh. V Ligi prvakov se je začela s pričakovanimi predstavami v starem dobrem Golovcu, od katerega se je ekipa poslovila z zmago na zadnji tekmi skupine Lige prvakov s Flensburgom, nadaljevala pa z nepozabnimi predstavami v novi športni dvorani »Pod Golovcem«, ko so Celjani poskrbeli za športni čudež in nadoknadili 13 zadetkov zaostanka iz prvega dvoboja z Ademar Leonom. Marsikdo ne ve, da je bila načrtovana otvoritev nove dvorane, zaradi visokega poraza v Španiji, dolgo pod vprašajem. Na koncu se je klub v opravičilo navijačem odločil za brezplačen vstop na povratno srečanje, na katerem se je zgodil redko videni čudež.

Z neverjetno zmago je ekipa dobila samozavest in rokomet je “obnorel” ne le Celje, temveč tudi vso Slovenijo. Nadaljevalo se je z izločitvijo nemškega Lemga in v polfinalu še “sanjskega” moštva iz Ciudad Reala. Požunovi varovanci so slavili že v Španiji, v Celju pa poskrbeli za zgodovinsko uvrstitev v finale. Na najpomembnejše gostovanje v zgodovini celjskega kluba, finale Lige prvakov, so po zmagi nad nemškim prvakom Flensburgom za šest golov v Celju, nekateri odšli že nekaj dni prej. Za navijaško vzdušje na ulicah Flensburga so poskrbeli Florijani in ostali slovenski navijači, domačini pa so jim v pristanišču na predvečer tekme priredili nepozabno zabavo. Obe tekmi sta zadovoljili tudi največje sladokusce. Odločni Celjani pa so v skupnem seštevku suvereno zmagali in poskrbeli za rajanje po vsej Sloveniji.

Že dvanajst ur pred povratkom evropskih prvakov iz Flensburga, se je v Celju začela zabava pred novo športno dvorano. Tekmo iz Nemčije je popoldne pred dvorano, na velikem ekranu, spremljalo nekaj tisoč gledalcev, ki jih ni pregnal niti močan dež. Letalo z zlatimi fanti je, potem, ko je naredilo častni krog nad Celjem, že na Brniku sprejela navdušena množica nekaj tisoč navijačev. Končalo se je s prireditvijo, na kateri je bilo pred novo dvorano več kot dvajset (20) tisoč navijačev. Bilo je nepozabno, slavje je trajalo še naslednjih nekaj dni, ko so v središču mesta sprejem pripravili še najzvestejši navijači Florijani, predsednik celjskega kluba, Tone Turnšek, pa se je množici zahvalil z besedami: “Tudi vi ste evropski prvaki“!

Komentarji