Emir Taletović: “Nismo imeli sreče, a nič še ni odločeno”

Na včerajšnjim večnim derbijem med Celjem in Gorenjem so celjski vitezi prišli do izjemno pomembne zmage za osvojitev 23. naslova državnih prvakov. V vroči Rdeči dvorani so pred 1500 navijači ugnali Velenjčane in se pred najbližjim zasledovalcem oddaljili za 5 točk.


Po mnenju vratarja Velenjčanov Emirja Taletovića je bil ključni dejavnik za zmago gostov večja širina igralcev pri nasprotniku: “Pozna se, da imamo krajšo klop, nenazadnje pa se poznajo tudi poškodbe, ki so se nas doletele ravno dan, dva pred tekmo. Na koncu nam zmanjka moči, nimamo dovolj menjav. Tudi sreče nismo imeli, skoraj vse odbite žoge so na koncu pristale v rokah Celjanov. Mi gremo naprej, konec koncev še nič ni odločeno in čaka naš še težkih nekaj tekem.”

Pri taboru iz kluba ob Savinji so bili po tekmi vidno zadovoljni na čelu s kapetanom Davidom Razgorjem, ki meni, da so se na derbi pripravili odlično: “Mi smo v tekmo odšli z miselnostjo, da bodo Velenjčani nudili odpor, kakršnega so na koncu tudi nudili. Kljub temu, da v ekipi ni vseh igralcev, so se dobro upirali. Mi smo se odločili, da bomo poskušali igrati z več rotacijami, kar nam je uspevalo. V pomembnih trenutkih smo povedli in razliko tudi držali. Velenjčani s svojo krajšo klopjo niso uspeli držati koraka z nami v kriznih trenutkih in na koncu dve točki odhajata z nami v Celje.”

Velenjčane v naslednjem krogu čaka gostovanje v Mariboru, medtem ko bodo Celjani gostili ranjene Koprčane.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Koprčani izgubili na podlagi lastnih napak

Ribnica si je zagotovila 3. mesto!

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji