Francozinje in Hrvatice se veselijo napredovanja v izločilne boje

V zgodnjih popoldanskih urah je bilo vse končano tudi v skupini C. Jasno je bilo, da se bodo prvega mesta veselile Francozinje, edini odgovor, ki smo ga še potrebovali je bil katera izmed reprezentanc bo osvojila drugo tekmo. Francozinje so se pomerile z Avstrijkami, ki še nimajo zmage, na balkanskem dvoboju pa sta se pomerili Hrvaška in Črna gora.


FRANCIJA : AVSTRIJA  28:25 (14:14)
Grandevau 8; Pandža 6

Francozinje so imel pred tekmo na računu dve zmagi, Avstrijke pa dva poraza. Karkoli drugega kakor nova zmag rokometašic Francije bi bilo tako veliko presenečenje. A v prvem polčasa je izgledalo kot, da bi Avstrijke lahko prav na zadnji tekmi skupinskega dela prišle do prve zmage. Skozi celoten prvi polčas so bile namreč v rezultatski prednosti, v samem zaključku pa so rokometašice Francije rezultat izenačile (14:14). Francozinje so s tempom iz konca prvega polčasa začeli tudi drugega in si tako priigrale štiri gole prednosti (19:15). Avstrijke so se v nadaljevanju enkrat še približale na dva gola (22:20), a kaj več od tega jim ni uspelo. Tekma se je tako končala z zmago Francozinj 28:25.

ČRNA GORA : HRVAŠKA  21:23 (14:9)
Džaferović 7; Zrnić 5

Tekma, ki je odločala o tem katera ekipa bo kot druga nadaljevala pot v izločilne boje. Po izenačenem začetku s kar nekaj menjavanja v vodstvu je so v končnici prvih 30. minut na plin stopile Črnogorke na odmor odšle s prednostjo petih golov (14:9) in vse je kazalo, da bi se lahko napredovanje veselile Črnogorke. Na začetku drugega polčasa pa nerazumljive padec v igri Črne gore. po delnem izidu 3:12 so Hrvatice namreč prišle do prednosti štirih golov (17:21). Črnogorkam je za nov preobrat zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 21:23 v prid Hrvaške, ki se veseli nadaljevanja v izločilne boje.

Francozinje in Hrvatice se bodo tako skupaj še z Madžarsko in Romunije borile za dve mesti, ki bosta vodili v polfinale. Črnogorke in Avstrijke se bodo s Čehinjami in Norvežankami borile za mesta od 9. do 15. .

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Maja Kezić

Komentarji