Madžarke in Romunke izjemno suverene

Tudi na obeh tekmah skupine D lahko rečemo, da nismo videli večjih presenečenj. Branilke naslova, Madžarke so brez večjih težav opravile s Čehinjami, Romunke prav tako niso imeli težjega dela proti Norvežankam.


MADŽARSKA : ČEŠKA  33:20 (8:15)
Kuxova 3; Koronczai 8

In hitro na začetku se je dalo slutiti, da bodo Madžarke brez večjih težav zakorakale proti novi zmagi. Hitro so imeli na svojem računu pet golov prednosti (8:3). Čehinje se niso predale in zaostanek znižale na tri gole (10:7), a to je bilo premalo za igralke Madžarske. Do konca prvega polčasa so slednje namreč prednost ponovno povišale in na odmor odšle z udobno prednostjo sedmih golov (15:8). V drugem polčasu so hitro prišle na dvomestno prednost (19:9) in razrešile vse dvome o zmagovalcu. Na koncu so slavile s trinajstimi goli prednosti (33:20)

ROMUNIJA : NORVEŠKA  36:22 (20:6)
Gogirla 8; Nypan 4

Izjemno slab prvi polčas Norvežank je omogočil Romunkam, da so že v prvem polčasu razvile svojo igre in prišle do izjemne lepe prednost. Enosmeren promet v prvem polčasu je pomenil, da so Romunke že v prvem polčasu prišle do štirinajstih zadetkov prednosti (20:6). Igralke Norveške so v drugem polčasu prikazale nekoliko boljši rokomet, a to je bilo odločno premalo za kakršno koli presenečenje. Zaostanek so nekajkrat znižale, a pod deset golov zaostanka jim ni uspelo priti. Na koncu pa je bila razlika takšna kot v prvem polčasu, štirinajst golov (36:22).

Jutri se bodo na zadnjih tekmah skupinskega dela pomerile Madžarke in Norvežanke ter Romunke in Čehinje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO:  Maja Kezić

Komentarji