Gajić, Žabić in Dolenec do prve zmage v Franciji

Pretekli konec vikenda so naši legionarji v Franciji in Španiji odigrali tekme državnega prvenstva. Jure Dolenec, Dragan Gajić in Igor Žabić so z Limogesom slavili proti Chamberyju Sebastiana Skubeta, Matic Grošelj in Jože Baznik sta s Chartresom oziroma Cessonom izgubila prvi točki v novem prvenstvu, Rok Ovniček pa je z Nantesom slavil na gostovanju pri Dunkerqueju Jana Jurečiča, Barcelona Domna Makuca in Blaža Janca pa je visoko slavila proti Navi.


V Španiji sta Blaž Janc in Domen Makuc z Barcelono gostila Navo in slavila z 44-34. Barcelona je prejela kar veliko število golov, a vseeno prišla do zanesljive zmage. Razpoložen je bil Domen Makuc, ki je dosegel 5 zadetkov, Blaž Janc pa je dodal 2. V Franciji so Jure Dolenec, Dragan Gajić in Igor Žabić z Limogesom gostili Chambery Sebastiana Skubeta in slavili z 36-33. Odlično je bil razpoložen Dragan Gajić, ki je dosegel kar 12 zadetkov, Jure Dolenec jih je dodal 5, Igor Žabić pa enega. Na drugi strani je Sebastian Skube dosegel 7 zadetkov in potrdil odlično formo naših legionarjev v Franciji.

Matic Grošelj je s Chartresom izgubil proti Nimesu z 28-34. Grošelj je za svojo ekipo dosegel 1 zadetek. Jože Baznik je s Cessonom gostoval pri Saint Raphaelu in izgubil z rezultatom 28-21. Jože Baznik je za gostujoči klub Cesson iz Rennesa zbral 4 obrambe iz 18 poizkusov gostov.

FOTO: LNH LIQUI MOLY

 

Komentarji