Legenda Krima prevzela krmilo članske reprezentance!

Legenda Krima Mercatorja Ljudmila Bodnjeva je našla nove izzive. Postala je selektorica ruske rokometne reprezentance, s katero je kot igralka osvojila tudi dve zlati kolajni na svetovnih prvenstvih.


Danes je v javnost odjeknila novica, da je ena izmed najboljših krožnih igralk v svetu rokometa, Ljudmila Bodnjeva, sprejela mesto selektorke v ženski ruski reprezentanci. 43-letna Rusinja bo na klopi Rusije zamenjala Alekseja Aleksejeva, ki je rusko reprezentanco vodil do srebrne kolajne na OI v Tokiu.

Rusinja bo prvo tekmo na klopi ruske reprezentance odvodila že v začetku oktobra, ko bodo v Švici na sporedu kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga prihodnje leto gostijo Slovenija, Črna gora in Severna Makedonija.

Svojo igralsko kariero je Bodnjeva pričela v domači Akvi Volgograd, večino kariere pa preživela pri ljubljanskemu Krimu Mercatorju. Konec kariere je doživela v Ljubljani, nato pa opravljala delo delegatke EHF, še vedno pa je v stiku s Krimom, kjer pomaga pri delu s krožnimi napadalkami

Ljudka je kot igralka z rusko reprezentanco osvojila dve zlati medalji na SP 2001 in SP 2005 ter temu uspehu dodala še dve odličji na EP. Da velja za eno izmed najboljših krožnih napadalk v ženskem rokometu priča tudi podatek, da je bila večkrat izbrana v idealno postavo velikih turnirjev. Na SP 2005 je bila najkoristnejša igralka turnirja, nato pa je leta 2008 po sporu z Jevgenijem Trefilovom zapustila rusko reprezentanco in se nato vrnila na OI 2012 v Londonu.

Komentarji