Glasovanje za najboljšega igralca skuperpokala

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenje so s superpokalno tekmo otvorili sezono 2019/2020. Nazadnje sta se ekipi srečali v mesecu maju, ko je bil v Zlatorogu za potrditev 23. naslova državnih prvakov boljši RK Celje Pivovarna Laško. Ti so slavili tudi prvič v novi sezoni in osvojili svoj sedmi superpokal ter dobili 118. derbi, ter mero zmag povišali na 87, 5 tekem se je končalo z remijem, 26 pa je zmag Velenja. Za vas smo pripravili izbor najboljših petih igralcev, ki so se na petkovi  tekmi najbolj odrezali.


V celjski ekipi je bil najbolje razpoložen levi zunanji igralec Josip Šarac. Hrvaški reprezentant je mrežo Velenja zatresel 6-krat in si prislužil naziv najkoristnejšega igralca superpokalne tekme.

KAKO SO CELJANI PRIŠLI DO ZMAGE?

Drugi kandidat za najboljšega igralca superpokalne tekme je Aleks Kavčič. Škofjeločan, ki je v lani v krstni sezoni pri Velenju odigral odlično je nase zopet opozoril že na prvi tekmi nove sezone. Za ekipo Gorenja Velenja je zadel 7-krat.

Eden izmed bolj zaslužnih mož za sedmi naslov superpokalnih prvakov pa je bil tudi vratar Celja Klemen Ferlin. Slovenski reprezentant je v Slovenj Gradcu v ključnih minutah prispeval velik delež in na tekmi zabeležil 8 pomembnih obramb.

Ocvirk: “Z Veszpremom je vse padlo v vodo”

Zadnji kandidat za najboljšega igralca superpokala je igralec Velenja Vlado Matanović. Eden boljših krilnih igralcev v lanski sezoni 1. NLB lige je na otvoritveni tekmi sezone proti Celju zadel 5-krat.

Komentarji