INTERVJU z Ocvirkom: “Z Veszpremom je vse padlo v vodo”

Celjani so dobro štartali v sezono 2019/2020, saj so v Slovenj Gradcu osvojili svojo prvo letošnjo lovoriko. S 25:23 so v Super pokalu premagali svoje večne rivale iz Velenja. Tomaž Ocvirk je bil s prikazanim zadovoljen. V intervjuju za Šport TV je dejal, da je še prostor za napredek.


V letošnji sezoni bomo v celjski ekipi gledali najmanjše število tujcev v zadnjih nekaj sezonah. Ekipa je mlada in sestavljena večinoma iz slovenskih rokometašev, kar po Ocvirkovem mnenju prinaša homogenost. “Res je dosti Slovencev napram nekaj prejšnjim sezonam. Iskali smo karakterje igralcev, ki pašejo skupaj. Če želimo uspeti s tako mlado ekipo, je treba narediti dober moštven duh. Če se igralci med seboj začutijo, dajo tudi več od sebe na igrišču. Kadrovanje je potekalo tako, da smo najprej pogledali znotraj Slovenije, kaj lahko pripeljemo,” je dejal prvi strateg Celjanov.

V Celju je letos na spisku devetnajst igralcev, od tega zgolj dva tujca – Diogo Silva (POR) in Josip Šarac (HRV). 

Povprečna starost celjske ekipe je malce čez 23 let.

“Z Veszpremom smo imeli že vse ustno dogovorjeno, da nam posodijo dva igralca. Na koncu je to padlo v vodo, ampak smo našli ustrezne rešitve. Težko je dobiti izkušenega igralca, saj je vse pogojeno s financami. Mi lahko poiščemo svoje igralce na mladinskih in kadetskih prvenstvih, jim ponudimo najboljše pogoje in jih razvijamo. To je naš namen in edina pot, ki jo vidimo,” je zaključil Ocvirk, ki je v Celje pripeljal že sedmo superpokalno lovoriko.

Komentarji