Gorenje se je odlepilo Ribnice, blizu Celju

Zadnjo tekmo 4. kroga lige za prvaka sta v Ribnici odigrali ekipi, ki se neposredno borita za 2. mesto na lestvici. RK Riko Ribnica in RK Gorenje Velenje sta seveda tudi še v igri za prvo, a poražena ekipa bo od njega zelo oddaljena. Velenjčani so pred tekmo s točko prednosti zasedali 2. mesto in ga po tekmi tudi potrdili, saj so nadigrali Ribničane z 22:28.


Vse do 8. minute smo spremljali zelo izenačeno tekmo, nato pa so gostje iz Velenja izkoristili napako Ribničanov in povedli za 2 zadetka. V 20. minuti so z golom Andraža Keteja svojo prednost povišali na 3, kar je bila tudi najvišja prednost v prvem polčasu. To prednost so igralci Gorenja uspeli zadržati vse do konca polčasa, ki se je končal z rezultatom 10:13.

Tudi v drugi polčas so bolje štartali gostje, ki so hitro povedli za 5 zadetkov (13:18) in nato svojo prednost še povišali na 19:13. Med 35. in 40. minuto so Ribničani storili nekaj tehničnih napak, kar je privedlo do rezultata 13:20 in lahko smo sklepali, da je boj za 2. mesto prvenstvene lestvice odločen. Velenjčani so rutinirano pripeljali tekmo do konca in zmagali z 22:28.

Z današnjo zmago si je Gorenje Velenje priborilo 3 točke naskoka pred Ribničani in tako potrdilo drugo mesto. Za prvouvrščenim Celjem zaostajajo 3 točke, Ribnica pa jima sledi z zaostankom 6 točk za Celjem, kar napoveduje še zelo napeto prvenstvo.

V naslednjem krogu nas čaka derbi v velenjski Rdeči dvorani med Gorenjem in Celjem!

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji