Gorišnica oddala prvo točko, novi zmagi za Izolo in Ig

Vikend je znova prinesel tudi dogajanje v 1.B ligi. Prva tekma je bila na sporedu že v petek in sicer med RD Moškanjci Gorišnica in RK Sevnica. Ostale tekme so bile odigrane v soboto. V prvem pregledu se bomo dotaknili še tekme med Izolani, ki so gostili rokometaše Grosuplja, ter obračuna med RD Rudar in ŠD Mokerc Kig.


RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RK SEVNICA  27:27 (12:15)
Sok 9, Geč in Šander po 4; Perko 8, Cigler 5

Pred 4. krogom sta bili obe ekipi pri 4 točkah. Tako smo lahko pričakovali izjemno izenačeno tekmo. In vsaj od začetka smo bili priča takšni tekmi, čeprav so gostje hitro povedli z dvema goloma prednosti (1:3). A domačini so rezultat hitro ujeli (4:4) in se tako vrnili v tekmo. Do konca prvega polčasa smo spremljali tekmo takšno kot se je začela. Sevničani so se odlepili na tri zadetke, a so se igralci Gorišnice vselej približali. Tri gole pa je bila razlika tudi po 30. minutah tekme (12:15). Večji del drugega polčasa so bili v prednosti gostje iz Sevnice, čeprav so se domači nekajkrat približali le na gol zaostanka. V 54. minuti pa je igralcem Gorišnice uspelo rezultat izenačiti na 25:25 . Čeprav so v samem zaključku domači tudi povedli (27:26) pa se je tekma končala brez zmagovalca z rezultatom 27:27.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GROSUPLJE  25:21 (13:8)
Jurič in Nikolić po 6; Jakše in Plut po 4

V tekmo so kot favoriti vstopili rokometaši Izole, saj so imeli pred tem obračunom na računu že dve zmagi, medtem ko so Grosupeljčani uspeli osvojiti zgolj točko. Po izenačenem začetku tekme so se domači vendarle odlepili (5:2). In skozi celoten prvi polčas so imeli Primorci vajeti igre v svojih rokah. Prednost so naprej povišali na štiri gole (7:3), do konca polčasa pa jim je uspelo prednost povečati še za en gol (13:8). Prva polovica drugega polčasa je minila v igri gol za gol, v 45. minuti pa so domači prvič na tekmi povedli z osmimi zadetki prednosti (23:15). Lahko rečemo, da je bila tekma odločena že pred samim koncem. Čeprav so do konca tekme prepolovili zaostanek je gostom iz Grosuplja za kakšen večji preobrat zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 25:21.

RD RUDAR : ŠD MOKERC KIG  25:34 (13:17)
Deković in Kocijančič S. po 5; Redek 6, Tabaković, Košir in Stopar po 5 

Rokometaši Rudarja so v sezono vstopili z zmago in porazom, Ižanci pa z zmago in neodločenim rezultatom. In v tekmo so bolje vstopili gostje iz Iga, ki so si hitro priigrali dva gola prednosti. A Ižanci, ki so na začetku delovali bolje so to tudi pokazali. V 14. minuti je njihova prednost zrasla na tri zadetke (5:8). In do 21. minute so držali tri gole prednosti nato pa povedli za štiri (7:11). Ob koncu polčasa so gostje povedli tudi s petimi zadetki prednosti (10:15), a so domači do konca prvih 30. minut zaostanek znižali na štiri gole. Rezultat po prvih 30. minutah je bil 13:17. Prvih 15. minut drugega polčasa smo spremljali izenačen boj nato pa so gostje prevzeli pobudo in počasi, a vztrajno začeli višati svojo prednost. V 50. minuti so tako povedli s sedmimi goli prednosti (21:28). Do konca so Ižanci le še nadzorovali potek srečanja in na koncu slavili z rezultatom 25:34.

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji