Krka, Krško in Dol razbili svoje nasprotnike

Poglejmo si kaj se je dogajalo še na preostalih treh tekmah 1.B lige. Rokometaši RK Frankstahl Radovljica so v svoji dvorani gostili ekipo MRK Krka, Krčani so pred domačimi navijači gostili igralce Škofljice, RK Dol TKI Hrastnik pa je gostil RK Črnomelj. V vseh treh primerih smo videli suverene zmage domačih ekip.


RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : MRK KRKA  24:44 (16:20)
Debelak J. 9, Fajon 6; Knavs 14, Klemenčič, Lončar in Avsec po 5

Krka je po slabšem uvodu v sezono vendarle ujela pravi ritem, Radovljičani pa pa zmagi v prvem krogu sedaj lovijo rezultate s katerimi bi si lahko zagotovili obstanek v 1.B ligi, a si sinoči naleteli na previsoko oviro. V tekmo so domači sicer vstopili bolje in v 4. minuti vodili že s tremi goli prednosti (4:1). Ritem tekme se nato ujeli tudi gostje in rezultat hitro izenačili. A domači, ki so v prvem polčasu delovali izjemno so po delnem izidu 4:0 povedli z 9:5. A Krkaši so rezultat znova uspeli izenačiti. Po nekaj minutah igre gol za gol pa so si Novomeščani v zaključku polčasa uspeli narediti razliko in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (16:20). Silovit začetek gostov v drugi polčas je dal vedeti kaj nas čaka. V 36. minuti so imeli na računu že deset golov prednosti (17:27). Krkaši so prednost višali praktično iz napada v napad. Tako je bilo edino vprašanje tekme s kakšno razliko se bo končala. Semafor je na koncu tekme kazal rezultat 24:44. Novomeščani so tako vknjižili drugo letošnjo zmago.

RK KRŠKO : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  38:22 (18:8)
Novak 6, Grobelnik, Sintič in Sobotič po 5; Pangerc M. 6, Gliha 5

Rokometaši Krškega v letošnji sezoni še niso oddali točke in so najverjetneje prvi favoriti za končni naslov. Igralci Škofljice so imeli pred včerajšnjo tekmo na računu dve zmagi in en remi. Po izenačenih prvih 10. minutah so nato s svojim naletom začeli domači in v 14. minuti ob vodstvu 8:3, gostujočega trenerja Sebastjana Obajdin Parfanta prisilili v minuto odmora. A igralcem Škofljice niti to ni pomagalo. Krčani so še naprej višali razliko in imel tako že v 19. minuti prednost desetih zadetkov (14:3). Po 10. minutnem postu brez zadetka so nato le-tega dosegli tudi gostje. Ekipi sta tudi na odmor odšli ob razliki desetih golov (18:8), čeprav je prednost domačih v prvem polčasu znašala tudi že dvanajst zadetkov (17:5). Gostje so bili v drugem polčasu nekoliko bolj strelsko razpoloženi, a domačim se niso resneje približali. Te se  tekmo uspešno pripeljali do konca, slavili z rezultatom 38:22 in se tako veselili še tretje zaporedne zmage v novi sezoni.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK ČRNOMELJ  41:29 (19:16)
Bogovič 11, Zupanc 9; Jovanović in Medic po 6

Dolani so v sezono vstopili z remijem  in porazom ter so tako iskali prvo zmago, igralci Črnomlja pa so na začetku sezone zabeležili tri poraze. Domači so odlično vstopili v tekmo in v 7. minuti vodili že s 5:0. Po minuti odmora gostov so le-te zaigrali nekoliko bolje. Dolani so sicer takoj povedli z 8:1, a so se nato Črnomeljčani zbrali in v 13. minuti zaostanek znižali na tri gole (8:5). Gostitelji so v naslednjih dveh minutah ponovno prišli na prednost petih golov (11:6), a so se gostje še enkrat več približali. V 22. minuti so prišli le še na gol zaostanka (12:11). Do odmora so se domači znova nekoliko oddaljili in na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (19:16). Dolani so drugi polčas odprli odločno in prednost počasi a vztrajno višali. V 45. minuti je bila tako ta že devet golov (31:22). V nadaljevanju pa so tekmo le še mirno pripeljali do konca in se brez večjih težav veselili prve zmage v sezoni. Končni rezultat je bil 41:29.

Rokometaši RD Alples Železniki so bili v tem krogu prosti.

FOTO: RK Krško

Komentarji