Grosuplje skoraj ostalo brez 1. B

Pretekli vikend so v sklopu sezone 2018/2019 2. državne lige potekali obračuni 18. kroga, ki je bil obenem tudi zaključni. Za večino moštev, ki so tokrat sodelovala v tekmovanju je zadnji krog predstavljal le še formalnost in potrditev na priigranem ligaškem mestu, za rokometaše Grosupljega pa je prav zadnji krog odločal o tem, ali bodo v sezoni 2019/2020 igrali z znanci iz 2. državne lige ali pa bodo svojo pot nadaljevali v naboru ekip 1. B lige.


Za napredovanje so se morali soočiti na derbiju kroga – gostovali so namreč pri šesto-uvrščeni ekipi na lestvici, moštvu RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina. Obračun pa se je odvil v soboto, 13. 4. 2019 v Hrpeljski Modri dvorani.

Prvi so z 1:0 po zadetku Petra Hrvatina povedli domači rokometaši. Grosupeljčani so nato z zadetkom Urbana Verbiča hitro izenačili na 1:1 in prvih petnajst minut obračuna je tako minilo s precej enakovredno igro obeh ekip (15. minuta: 5:6), nato pa so se bolj razigrali visoko motivirani gostujoči rokometaši in si z delnim izidom 3:0 priigrali prednost s 5:9. Hrpeljani so jih v nadaljevanju znova ujeli, in se približali na minimalni zaostanek, toda Grosupeljčanom je kljub temu na odmor uspelo iti z vodstvom 13:16.

Tudi drugi polčas se je nadaljeval po načrtu gostujoče ekipe. Do 34. minute so še uspešno držali prednost treh zadetkov iz prvega dela (15:18), vendar se domači rokometaši niso kar tako predali. Hrpeljani so upravičili dejstvo, da se je v njihovi dvorani tokrat igral zaključni derbi sezone in poskrbeli so, da se je odvil z dramatično končnico. V 39. minuti so rezultat izenačili na 18:18, kar je za goste pomenilo, da morajo dati vse od sebe, v kolikor želijo napredovati.

V 41. minuti so znova vodili s tremi zadetki prednosti (18:21), ampak domačini so držali svojo igro do samega konca. V dramatičnem zaključku so se domači rokometaši znova čisto približali Grosupeljčanom (55. minuta: 22:23), toda s kančkom športne sreče in borbe se je tekma naposled zaključila z remijem 23:23.

Ekipa RK Grosupljega se je tako v letošnji sezoni po napetih obračunih v zadnjih krogih uvrstila na 2. mesto ligaške lestvice in se tako s petnajstimi zmagami, dvema porazoma in enim remijev zasluženo uvrstila v 1. B državno ligo.

Rokometaši RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina pa so z osmimi zmagami, devetimi porazi in enim remijem v letošnji sezoni pristali na šestem mestu.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: RK Grosuplje 23:23 (13:16)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Obranić 2, Đelatovič, Bekrič 1, Mihalič – Tomažič, Hrvatin 5, Hrvatin, Dezros, Bekrić, Poles, Stančič 2, Miklavec 5, Sanabor, Mičovič 5, Korošec 3, Stanotnik, Šapla

Izključitve: /

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke: 3/4

RK Grosuplje: Mišigoj, Mušič, Kitak 3, Fortuna 3, Rede 4, Kokot, Ferkulj 4, Stare, Pišek, Pekeč, Slemenjak, Harbaš 1, Verbič 2, Muhič, Corel 2, Zakotnik 4

Izključitve: 4 min

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: 1

7 – metrovke: 3/4

 

Pripravila: Nika Baznik
FOTO: RK Grosuplje

Komentarji