Ljubljančani z visoko zmago potrdili naslov prvakov

Tudi za rokometaše MRK Ljubljane in RK Sevnice se je pretekli vikend, in sicer v soboto, 13. 4. 2019, v sklopu 18. kroga 2. državne lige zaključila letošnja sezona. Obračun so v domači športni dvorani Krim gostili rokometaši MRK Ljubljane, ki pa so si že nekaj krogov prej zagotovili naslov prvaka in napredovanje v 1. B državno ligo.


Obračun so uspešneje pričeli gostujoči rokometaši, in sicer je za 0:1 zadel Aleksander Kuhar. Sledil je hiter odgovor Ljubljančanov in zadetek Vida Lukmana za 1:1. Samo nadaljevanje prvega polčasa je bilo nato precej izenačeno. Sevničani so se navkljub krajši klopi in nekoliko slabši sezoni odlično upirali domačinom in držali minimalno razliko precejšen del prvega polčasa. Prosti koncu pa so se le nekoliko bolj razigrali domači rokometaši in rezultat po 30. minutah igre je bil 18:12 v korist MRK Ljubljane.

V drugem polčasu pa je bila slika na igrišču povsem drugačna. Ljubljančani so se »prebudili« in prikazali svojo igro, ki jih je krasila skozi celotno sezono. Rezultat se je tako večal iz minute v minuto, do končnih dvajsetih zadetkov prednosti domače ekipe (41:21), ki je že tako uspešno sezono kronala še z izjemno visoko zmago – in slavje v Ljubljani se je lahko uradno pričelo.

MRK Ljubljana si je prvo mesto priigrala s sedemnajstimi zmagami, enim porazom in brez remijev, ter se skupaj z drugo uvrščeno ekipo RK Grosupljega uvrstila v 1. B državno ligo.

Rokometaši Sevnice pa so v letošnji sezoni s tremi zmagami, štirinajstimi porazi in enim remijem osvojili osmo mesto na ligaški lestvici.

MRK Ljubljana – RK Sevnica 41:21 (18:12)

MRK Ljubljana: Lukman 2, Miličevič A. 3, Jaklič 2, Pintar 1, Gorjup 6, Ločičnik 1, Rebevšek, Arih 2, Miličevič U. 7, Žabjek 2, Erak 6, Černe 4, Lešnjak 2, Kolmančič 2, Leskovar 1, Pikovnik

Izključitve: 6 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 5/6

RK Sevnica: Kolman 4, Jahn, Krnc, Kadilnik, Kuhar 6, Kovač 6, Kuhr 2, Kadilnik 1, Kroflič, Žičkar 2, Janev

Rumeni kartoni: 6 min

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 2/3

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji