Gudmundur Gudmundsson:”Njihovo moštvo je zelo dobro”

Slovenci so danes pred prvo preizkušnjo v drugem delu tekmovanja. Prvi nasprotniki bodo Islandci. Ekipa, ki je zagotovo ne gre podcenjevati, saj imajo ekipo sestavljeno iz kar nekaj odličnih igralcev, ki si kruh služijo v najelitnejših klubih.


“Ko se govori se tukaj govori o Aronu Palmarssonu, to vsi pač vemo, ampak mogoče so Islandci naredili v primerjavi z zadnjimi leti en korak naprej, ker so dobili neke mlade igralce, nosilce, ki res dobro opravljajo to svoje delo,” je s spoštovanjem o nasprotniku govoril Miha Zarabec.

Darko Cingesar pa je s presežniki govoril o najizkušenejšem Islandcu Gudjon Valur Sigurdssonu, ki pri 40. letih še vedno igra na visokem nivoju. “Vrhunski igralec, imel je tudi vrhunske pogoje, tudi njegovo telo je zgleda tako vzdržljivo, močno, da zdrži take napore še pri 40. letih. Skratka izjemen igralec, če igra še pri 40. letih mu lahko damo samo kapo dol.

“Slovenija ima po mojem mnenju odlične igralce, na primer Deana Bombača in številne druge. Ima odlične krilne igralce. Podobni smo si, saj so Slovenci krasen in skromen narod, ki ima že mnogo let zelo dobre dosežke. Njihovo moštvo je zelo dobro,” je slovensko izbrano vrsto hvalil islandski trener Gudmundur Gudmundsson.

“Tri tekmo smo odigrali zelo dobro večino časa. No dve tekmi in pol smo odigrali res dobro. Premagali smo Dansko, Rusijo kar za 11 golov,” je s potekom dosedanjega dela prvenstva zadovoljen Gudmundsson.

Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Komentarji