RK Dol TKI Hrastnik ugnal Sviš in zapletel položaj na lestvici

Na obračunu 16. kroga 1.B DRL je RK Dol TKI Hrastnik nekoliko presenetljivo ugnal RK Sviš Ivančno Gorico. Rokometaši Ivančne Gorice so imeli priložnost skočiti celo na drugo mesto, vendar jim je RK Dol TKI Hrastnik z domačo zmago z 39-36 preprečil načrte.


Tekma v kateri smo videli ogromno zadetkov se je pričela z dvojnim vodstvom RK Dol TKI Hrastnik. Iz igre in iz sedmih metrov je bil uspešen Klemen Brilej. Sviš je prišel do ekspresnega izenačenja in preobrata, ko je najprej zadel Matej Košir, po dvakrat pa Denis Zavodnik (2-3). Nato smo v nadaljnjih desetih minutah spremljali igro v kateri si nobeno od moštev ni ustvarilo rezultatske prednosti, v 18. minuti pa je Domen Hribšek iz sedemmetrovke RK Dol TKI Hrastnik popeljal v prednost s 13-11. Domači so razliko do polčasa povečevali in na koncu je ob odmoru izid znašal 21-16 v korist gostiteljev.

Dominantna predstava RK Dol TKI Hrastnik se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. RK Dol TKI Hrastnik je večkrat vodil že tudi s sedmimi goli razlike. Mirnega zaključka tekma Zasavci vseeno niso imeli, saj jim je v zaključku tekme zbranost nekoliko popustila. V 57. minuti je Aljaž Kutnar znižal na 36-34, vsega dva gola razlike, pa sta tri minute pred koncem Svišu še omogočala preobrat. Pri RK Dol TKI Hrastnik so se odločili za pametno minuto odmora in na koncu tekmo uspeli rešiti z zmago.

Eden najzaslužnejših za domačo zmago je z 10 zadetki prav gotovo Klemen Brilej, pri gostih iz Ivančne Gorice pa je vlogo prvega strelca prevzel Aljaž Kutnar s 7 goli.

 

Foto: RK Dol TKI Hrastnik

Komentarji