Rudar odpravil Škofljico

Rokometaši RK Rudarja so v športni dvorani Polaj s 35-32 ugnali ŠRD Škofljico. Škofeljčani z devetimi točkami zasedajo zadnje mesto, medtem ko jih ima Rudar na svojem računu 14, kar zadostuje za sedmo mesto.


Trboveljčani so hitro začeli vzpostavljati prevlado na terenu. Kmalu so prišli do prednosti treh zadetkov, po golu Matevža Marinčka v 11. minuti pa se je njihovo vodstvo prvič povečalo na štiri gole (8-4). Škofeljčani s zaostajali tudi že za 5 (12-7), vendar so do polčasa razliko skoraj povsem izničili. V zadnjih petih minutah so namreč zabili 4 zadetke, medtem ko so prejeli zgolj enega in izid polčasa je znašal 18-17.

V 32. minuti drugega polčasa so rokometaši Škofljice preko Luke Kljuna izenačili na 19-19 in tekma je postala napeta. Ekipi sta bili do 50. minute povsem skupaj, z grajenjem odločilne prednosti pa so rokometaši iz Zasavja pričeli šele v zadnjih desetih minutah. Po zaslugi hitrih zadetkov Marinčka in Žana Gjereka so najprej povedli s 30-28, vendar so to pot gostje še uspeli izenačiti. Odločilen je bil nalednji mini delni izid Rudarja, ko so si priigrali odločilno prednost dveh zadetkov in na koncu slavili s tremi.

Jan Kamnikar je v vrstah Rudarja zbral 9 zadetkov, še enega več je pri Škofljici dodal dosegel Luka Kljun.

Foto: RK Rudar

Komentarji