Hrvatice boljše od Slovenk

Ženska članska reprezentanca, je na pripravljalni tekmi v Poreču morala priznati premoč izbrani vrsti Hrvaške.


Uvod tekme je pripadel Slovenkam, ki so hitro prišle do vodstva z 1:3. Hrvatice so se zbrale, začele igrati bolje in v 20. minuti so povedle za 4 (10:6). To Slovenk ni zmedlo, zaigrale so bolje v obrambi in ob koncu polčasa so prišle do izenačenja na 11. Na odmor so z golom prednosti vseeno odšle gostiteljice, ki so zadele v zadnji sekundi, ob tem pa je bila na Slovenski strani izključena še Nataša Ljepoja.

Tudi drugi polčas se je začel po željah gostij, v 39. minuti so po golu Maje Svetik povedle za 2 (15:17). Nato Slovenkam ni steklo, Hrvatice so ujele ritem in tekmice, v zadnjih desetih minutah pa so še dodatno stopile na plin in v 58. minuti so ušle na neulovljivo prednost petih zadetkov.

Selektor Dragan Adžić je na prvi pripravljalni tekmi izven ekipe pustil Aljo Varagić, ki po bolezni še ni povsem nared, zaradi lažje poškodbe pa ni nastopila tudi Elizabeth Omoregie.

Pri Slovenkah je bila najboljša strelka Nataša Ljepoja s petimi zadetki, 4 je dodala Ana Gros. 3 zadetke so dodale Aneja Beganović, Tjaša Stanko in Petra Kramar. Najboljša strelka je po tekmi povedala: Bolj kot končni rezultat je pomembno to, da smo vse igralke tekmo odigrale po najboljših močeh in izkoristile svojo priložnost. Menim, da smo se izkazale, je pa v naši igri še precej prostora za napredek. V soboto gremo po zmago!”

 

Komentarji