Szeged znova boljši od Vardarja

V zadnji tekmi skupine A je do nove zmage, znova za 3 gole prišel Szeged, ki je bil boljši od Vardarja.


Vardar je slabo začel tekmo, zadeli so le enkrat v prvih petnajstih minutah. Szeged je to izkoristil in si tako že na začetku priigral dobre temelje za zmago. Po nekaj zadetkih Sebastiana Frimmela iz hitrih protinapadov je Szeged vodil že za 7 v prvem polčasu. Vardar se je v drugem polčasu pobral in se po golih Filipa Taleskia približal na 4 gole. Nato je na sceno stopil izjemni Dean Bombač, ki je skupaj z Imanolom Garciandio zopet povišal prednost Madžarov.

Odlično tekmo je za Pick Szeged odigral tudi Mario Šoštarič, ki je dosegel 7 golov. Nik Henigman, Borut Mačkovšek in Matej Gaber se niso vpisali med strelce.

V skipini B sta se zopet pomerila Porto in PSG. Po skorajšnjem rekordu za najmanj prejetih golov v enem polčasu v prejšnjem krogu, je sedaj PSG dosegel le tri gole manj od rekorda za največ doseženih golov v enem polčasu. Parižani so že po 5 minutah srečanja vodili za 5. Mikkel Hansen je ob koncu prvega polčasa zadel projektil za vodstvo za 8 ob polčasu in neverjetnih 23 doseženih golov. PSG je tudi v drugi polčas vstopil odločno, v 38. minuti pa prišel že do vodstva za 10. Tekma je bila tako odločena.

Tako kot pretekli teden, je bil spet najboljši strelec Kamil Syprzak, ki je dosegel 9 golov. Za poražence sta Pedro Cruz in Ivan Slišković zadela petkrat.

Po presenetljivi zmagi Motorja proti Veszpremu v zadnjem krogu, so tokrat gosti iz Zaporožja korak s tekmeci uspeli držati samo 15 minut. Bolje so začeli tekmo, v 15. minuti pa so vodili za gol. Sledilo je deset minut suše, ko je Veszprem odlično odigral obrambo in zadeval v napadu. v teh črnih minutah se je vodstvo Motorja za ena spremenilo v zaostanek za sedem, katerega je Veszprem uspel zadržati do konca tekme. Tudi v drugem polčasu je Veszprem nadzoroval tekmo, v 51. minuti pa vodil celo za 9.

Vrhunsko tekmo je za Veszprem odigral Gašper Marguč, ki je bil najboljši strelec tekme z devetimi goli. Blaž Blagotinšek je dodal en gol.

Na tekmi med Dinamom iz Bukarešte in Flensburgom smo spremljali izenačen prvi polčas. Pri Flensburgu je manjkalo 7 igralcev in oba trenerja. Obe ekipi sta se lahko zahvalili svojima vratarjema, saj sta prvi polčas odigrala odlično. Dinamov Khalifa Ghedbane je zaustavil 8 strelov, na drugi strani pa jih je Flensburgov Benjamin Burić zaustavil 7. V drugi polčas so bolje vstopili gostje iz Flensburga. V prvih 11 minutah niso prejeli gola in z delnim izidom 6:0 so prišli do odločilne prednosti. Zopet je blestel Burić, ki je zaustavil še 10 strelov, Aaron Mensing pa je dosegel 9 golov in zmage so se veselili gostje.

Nemci so na 5. mestu skupine B s sedmimi točkami, Dinamo ima 4 na zadnjem mestu.

Foto: EHF

Komentarji