Igralke Krima z veliko težavami do nove superpokalne lovorike

Na sporedu je bila prva končna odločitev letošnji sezoni. V ženskem superpokalu sta si nasproti stali ekipi RK Krim Mercator in ŽRK Z ‘Dežele. Ljubljančanke, ki so v šestih izvedbah tega tekmovanja osvojile prav toliko naslovov so tudi pred to tekmo veljale za favoritinje, a Celjanke v tekmo niso vstopile z belo zastavo.


Krimovke so odlično odprle obračune, v 5. minute povedle z 4:1 in  dale vedeti, da jih nocoj zanima zgolj zmaga. A svoje načrte na tekmi so imeli tudi Celjanke, ki so se v 11. minuti približale le še na gol zaostanka (6:5). Naslednjih 10. minut smo bili priča igri gol za gol nato pa so si Ljubljančanke znova priigrali malenkost višjo prednost (12:9). A igralke Z ‘Dežele so se v 26. minuti znova približale na gol zaostanka (14:13). Tigrice pa so do konca prvega dela igre znova prišle do treh golov prednosti. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 17:14.

Drugi polčas se je nadaljeval izjemno izenačeno. V 36. minuti so se Celjanke približale na gol zaostanka (19:18). Po hitri minuti odmora je moral tako seči strateg Krimovk, Dragan Adžić. Ljubljančankam pa se je po minuti odmora počasi začelo odpirati. V 47. minuti so si priigrale novo najvišjo prednost in sicer pet golov (26:21). Nato pa je sledil 10. minutni strelski post Krimovk, h kateremu je veliko doprinesla najboljša vratarka minule sezone Andrea Perić. Tako so se Celjanke približale na dva gola zaostanka (26:24).  V zaključku pa so več zbranosti pokazale tigrice se znova oddaljile na končnih pet golov prednosti (29:24) in se tako veselile sedem superpokalne lovorike.

Pri Krimovkah je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Daria Dmitrieva, pri igralkah Z’Dežele pa so kar tri igralke dosegle po pet zadetkov in sicer Sanja Vrček, Erin Novak ter Iza Bon Brzin.

KRIM MERCATOR : Z ‘DEŽELE  29:24 (17:14)
Dmitrieva 7, Rosiak 5; Vrček, Novak in Bon Brzin po 5

FOTO: RZS

Komentarji