Trebanjci zapravili odlično izhodišče s prve tekme in izpadli iz Evrope

Rokometaši Trima Trebnje so danes igrali povratno tekmo kvalifikacij za Evropsko ligo proti IFK Kristianstadu in po lepem izhodišču iz prve tekme prednost zapravili in izgubili z rezultatom 36:31.


Trebanjci so tekmo slabo odprli in po 7. minutah zaostajali z rezultatom 6:3. Nato so se nekoliko zbrali in zaigrali bolje, ter se približali na zadetek zaostanka. Švedi so nato spet stopili na plin in si priigrali razliko 6 zadetkov, ko je za 14:8 v korist Švedov zadel Ofors Frend. Prednost 6 zadetkov je bil tudi končni rezultat prvega dela, ki so ga gostje dobili z 21:15.

Drugi del tekme so Trebanjci dobro odprli in se v 36. minuti po zadetku Lana Grbića približali na 3 zadetke zaostanka. V naslednjih minutah so Švedi spet pritisnili in povečali prednost na 5 zadetkov(27:22). V 48. minuti so gostje povedli že s 30:23 in jasno je bilo, da Trebanjcem te razlike ne bo uspelo ujeti. Švedi so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 36:31.

V vrstah Trebanjcev je bil s 7 zadetki najbolj razpoložen Staš Jovičić, 5 sta jih dodala Marko Kotar in Filip Glavaš. Pri Kristianstadu je kar 11krat zadel Markus Olsson, 10 zadetkov pa je dodal Emil Frend Ofors.

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji