Infarktna končnica v Dobovi; Dobovčani ostali brez točk

Odigrana je bila tekma 10.kroga 1.NLB lige med MRD Dobovo in RD Koprom. Koprčani so se ob menjavi trenerja dvignili kot feniks iz pepela in začeli nizati zmage, Dobovčani pa neke konstante ne najdejo. Sezono so začeli nekoliko slabče, nato so začeli nizati zmage, sedaj pa jim nivo igre ponovno pada. Pričakovali smo agresiven rokomet, saj si obe ekipi želita novih dveh točk.


Na domačem terenu so igro začeli domači rokometaši in takoj v prvem napadu povedli. Vedeli so, da so tokrat favoriti gostje iz Kopra vendar jih to ni pustilo zmesti. Fantje so močno prijeli v obrambi in prisilli Koprčane v nekaj izgubljenih žog, ki so jih dobro izkoristili. V 15. minuti so vodili z najvišjo prednostjo počlasa, +4 zadetke ob rezultatu 9:5. Čeprav so v naslednjih minutah tudi sami naredili nekaj napak v napadu, je obramba močno držala svoj zid, Tilen Leben pa prikazal nekaj izjemnih obramb. Že v prvem polčasu jih je zbral 7, med tem ko jih je na Koprski strani Thomas Postogna le 3. V 28. minuti je bil, zaradi udarca, z rdečim kartonom kaznovan Domen Novak in tako primoran zapustiti igrišče. Kljub temu pa so Dobovski fantje ostali hladne glave in v istem ritmu nadaljevali ter se v garderobe odpravili s prednostjo 13:9.

Drugi polčas so boljše začeli gosti in takoj zmanjšali zaostanek. Ob polčasu so Koprčani v vrata namesto Postogne poslali Martina Kocjančiča. V prvih desetih minutah so Dobovčani še držali svojo prednost vendar je ta začela padati. Kljub dobrim obrambam Lebna, je dobovska igra pešala v napadu. Naredili so nekaj napak in Koprčani so to izkoristili ter zmanjšali razliko na zaostanek 2 golov v 44. minuti ob rezultatu 19:17. Nato pa je v 50. minuti vstopil še tretji vratar Kopra, Haseljić Mirza, ki je presenetil naše fante in popolnoma zaklenil svoja vrata, zbral 8 obramb v zadnjih desetih minutah. V 53. minuti je tako prišlo do prvega izenačenja 21:21, v 55. minuti pa so gostje prišli do prvega vodstva na tekmi, 21:22. Slavila je ekipa Kopra z rezultatom 23:25.

S 6 zadetki je bil ponovno najbolj uspešen Nino Grzentič, po 4-krat pa so dobovsko mrežo zatresli Rok Marić, Nejc Planinc in Adam Bratkovič.Pri gostiteljih je bil z 8 zadetki najuspešnejši Marko Sintič.

Koprčane v naslednjem krogu čaka domača tekma proti RD Urbanscape Loki, Dobovčani pa že v sredo, 21.11., odhajajo na gostovanje k ekipi Celja Pivovarne Laško.

MRD Dobova : RD Koper 23 : 25 (13 : 9)

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 1, Rožman, Leben, Kučič 2, Polutnik, Humek, Bura 1, Jazbec 1, Zavodnik 3, Krnc 2, Šušnjara 2, Kunst 2, Sintič 8, Hotko, Novak 

Trener: Aleksnader Markl

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(1)

RD Koper: Haseljić, Smolnik 1, Grzentič 6, Krečič, Matijašević 2, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Marić 4, Planinc 4(3), Stopar, Bratkovič 4

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 3(3)

Pripravila: Larisa Vogrinc

FOTO: MRD Dobova

Komentarji