Krimovke skupinski del lige prvakinj končale z remijem

Rokometašice ljubljanskega Krima so skupinski del lige prvakinj končale z izenačenjem. Po razburljivi končnici v nemškem Nordhausnu je domačinkam uspelo izvlečti točko, zadovoljne pa so lahko tudi Krimovke, ki v glavni del tekmovanja odhajajo s tremi točkami.


Tigrice so se v Nemčijo odpravile brez pravega pritiska, saj so si evropsko pomlad zagotovile že v 4. krogu. Močno oslabljena ekipa pod vodstvom stratega Uroša Bregarja je v Nemčijo odpotovala z željo po zmagi in čim boljšem izkupičku pred reprezentančnim premorom. Motivacija domačih rokometašic je bila vidna, saj so že v 9. minuti povedle s 5 : 2. V naslednjih minutah pa so na igrišču gospodarile Tigrice. Po 20. minutah igre so povedle s 13 : 10, Nemkam je do konca prvega dela uspelo razliko zmanjšati za zadetek in ekipi sta se na polčas odpravili pri rezultatu 14 : 16.

Drugi polčas je s svojim tretjim zadetkom odprla Nina Zulić, ki je izenačila do takrat najvišjo prednost Krimovk (14 : 17). Odlično razpoložena je bila vratarka Miša Marinček Ribežl, ki je s številnimi obrambami nasprotnice spravljala v obup. Kapetanka je v 54. minuti celo zadela za rezultat 21 : 24. Ljubljančanke so sicer garale, a so domačinke pol minute pred koncem ujele izenačenje (26 : 26).

Ljubljanske rokometašice se bodo v glavnem delu pomerile proti norveškemu Vipersu, romunski Bukarešti in madžarskemu Ferencvarošu. Po reprezentančnem premoru bodo se bodo najboljše evropske ekipe prvič soočile med 25. in 27. januarjem prihodnje leto.

6. KOLO SKUPINSKEGA DELA LIGE PRVAKINJ

Sobota, 17. november, ob 15.30, Nordhausen, Nemčija
THÜRINGER HC : RK KRIM MERCATOR 26:26 (14:16)

Thüringer: Krause, Lang 7, Sazdovska, Mazzucco 2, Zimmerman, Schmelzer 3, Triscsuk 3, Giegerich, Luzumova 5, Bölk 2, Großmann 1, Jakubisova 3, Huber.

Krim Mercator: Gnabouyou, Mavsar 1, Krsnik, Vojnovič, Barič 1, Stanko 4, Marinček Ribežl 1, Zulić 5, Tsakalou 7, Vučko, Žabjek, Amon, Perederiy 4, Ristovska 3.

FOTO: Thüringer HC

Komentarji