Škofjeločani uspešno nad Trebanjce

V Škofji Loki sta se včeraj pomerila tudi škofjeloški Urbanscape in trebanjski Trimo. Škofjeločani so v prejšnjem krogu v gosteh ugnali Dobovčane, Trebanjci pa so v Rdeči dvorani popolnoma razorožili velenjske ose, a jim je uspelo odščipniti zgolj točko. Forma Trebanjcev se vsekakor dviguje, lahko tudi v Podnu pričakujemo presenečenje?


V prvem delu prvega polčasa smo spremljali izenačeno igro gol za gol. Nato pa se je Trebanjcem v 18.minuti tekme, po delnem izzidu 0 : 3, uspelo oddaljiti za tri zadetke. Za 6 : 9 je zadel Tevž Grandovec. Vendar pa so se domači v naslednjih minutah, po dveh zaporednih zadetkih Matica Pippa, uspeli približati na zgolj zadetek zaostanka, 8 : 9. Ponovno se je nadaljevala izenačena igra gol za gol, v 28.minuti pa so bili deležni tudi ponovnega izenačenja, 12 : 12. Polčas se je zaključil z minimalno prednostjo domače ekipe, 14 : 13.

Drugi polčas so nekaoliko boljše začeli domači rokometaši. Ob zadetku Aljaža Jesenka, 15 : 13, se jim je ponovno uspelo oddaljiti za dva zadetka. Svojo prednost so uspešno držali do 46.minute, ko so Trebanjci ponovno izenačili. Za 18 : 18 je zadel Matic Kotar. V 49.minuti pa je v domača vrata stopil Gašper Dobaj, ki je v nadaljevanju gostom povzročal kar nekaj preglavic. Škofjeločani so do 55.minute svojo prednost uspeli povečati na štiri zadetke. Za 23 : 19 je zadel Žiga Bradeško. Do konca tekme so gostje gostitelje še uspeli loviti, ampak žal neuspešno. Tekma v dvorani Poden se je končala s slavjem domače ekipe, 24 : 21.

S petimi zadetki je bil pri domačih najuspešnejši Mitja Vrbinc, Grega Jamnik je trebanjsko mrežo zatresel 4-krat. S prav tako 5 zadetki je bil pri gostih najbolj natančen Adam Seferović, Matic Kotar in Gal Cirar sta zadela po 4-krat.

Škofjeločane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri RD Koper, Trebanjci pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Dola TKI Hrastnik.

RD Urbanscape Loka : RK Trimo Trebnje 24 : 21 (14 : 13)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 5, Šibanc 3, Gartner, Dolenc, Jamnik 4(1), Juričan, Bradeško 2, Mali, Pipp 3, Jesenko 1, Bogdanič-Jenko 2, Plestenjak 2, Klemenčič 1, Dobaj, Marinović 1

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 2, Jerlah, Seferović 5, Dobovičnik 1, Kotar Matic 4(2), Kotar Marko, Udovič 2, Sašek, Redek, Brana, Bojanić, Grbič, Horžen, Grandovec 3, Cirar 4(1), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(5)

Pripravila: M.Fišter

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji