Prepričljiva zmaga Ribnice

Rokometaši SVIŠa so v dvorani osnovne šole Stična gostili ekipo Rika Ribnice. Ribničani, trenutno prvouvrščena ekipa, ki se lahko pohvali s sedmimi zmagami in dvema remijema, Goričani, ekipa iz dna lestvice, z eno zmago in osmimi porazi. Vsekakor je zmagovalec dvoboja zna, ampak, nas lahko Goričani presenetijo?


Po pričakovanjih so tekmo v dvorani osnovne šole Stična odlično začeli gostje, ki so v 12.minuti tekme že povedli za pet zadetkov, za 2 : 7 je zadel Rok Setnikar. Domači so nekako Ribničane še poskušali loviti. V naslednjih minutah smo videli igro gol za gol, ampak tokrat s prednostjo štirih do petih zadetkov gostujoče ekipe. V 24.minuti pa je Ribničanom uspelo popolnoma pobegniti. Za najvišjo prednost polčasa, osem zadetkov, je zadel Njebojša Bojić, 8 : 16. Do konca polčasa so Goričani svoj zaostanek nekoliko še znižali. Na odmor so s prednostjo šestih zadetkov odšli gostje, 13 : 19.

V drugem polčasu večjih sprememb nismo bili deležni. Ribničani so svojo priigrano prednost prvega polčasa uspešno držali še naprej. V 43.minuti tekme so si ponovno uspeli priigrati visoko prednost osmih zadetkov. Za 18 : 26 je zadel Žan Žagar. Tekma je bil nekako že odločena. Izkušenejši Ribničani so lahko nekoliko upočasnili samo igro, saj so se zavedali, da jih domači ne morejo več uloviti. Končni izzid obračuna je bil 27 : 35.

Pri domačih je bil s 6 zadetki najuspešnejši Žan Grojzdek, 5-krat je zadel Simon Stopar. Pri Ribničanih pa je bil s 7 zadetki najbolj natančen Tilen Strmljan, 5-krat je zadel David Kovačič.

Rokometaše SVIŠa so naslednji vikend prosti, saj je bila tekma proti velenjskemu Gorenju prestavljena, konec meseca pa jih čaka gostovanje pri trebanjskem Trimu. Ribničani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Ormoža.

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Riko Ribnica 27 : 35 (13 : 19)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Kne, Zafran 3(1), Fink 1, Grojzdek 6, Hrovat 3, Stopar 5, Škorc, Košir Matej 2, Struna, Krabonja 1, Željko 2, Vencelj, Bučar, Košir Matic 3(3), Košir D., Vidmar 1(1)

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 5(7)

RD Riko Ribnica: Bojić 1, Strmljan 7, Horvat 2, Vujačić 4, Žagar 4, Knavs 3(1), Pahulje, Lešek, Nosan B. 3, Klarič, Kovačič 5, Pucelj 3, Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 3, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(1)

Pripravila: M.Fišter

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji