Ormožani padli že šestič; je potrebno iskati rešitve?

Po petih zaporednih porazih si Ormožani vsekakor želijo oz. nujno potrebujejo zmago. Ji bo ta podvig uspel proti ekipi mariborskega Branika? Naj se na hitro spomnemo, da so Ormožani v prvi tekmi sezone ugnali favorizirane Velenjčane in že takrat dokazali, da se lahko merijo tudi z najboljšimi. Vendar pa je njihov nivo igre od takrat krepko padel. Lahko sploh še kaj pričakujemo?


Presenetljivo so tekmo odlično odprli domači rokometaši in že v 6.minuti povedli za tri zadetke. Za 3 : 0 je zadel David Bogadi. Vendar pa so Mariborčani v 17.minuti uspeli izenačiti, za 3 : 3 je zadel Andris Cleminš. Nadaljevala se je izenačena in agresivna igra. Ekipi sta si izmenjvali gole, v manjši prednosti so bili domači rokometaši. Po napetem prvem polčasu so z zadetkom prednosti na odmor odšli Ormožani, 9 : 8.

Če so v prvem polčasu Mariborčani nekoliko “zaspali”, so se v drugem popolnoma prebudili. Lekcija Marka Šibile jim je vsekakor dobro dela. Že v 37.minuti jim je uspelo povesti za tri zadetke. Za 9 : 12 je zadel Stefan Žabič. Domači strateg Saša Praprotnik je bil primoran vzeti minuto odmora in svoje varovance spraviti na realna tla. Vendar pa Ormožani nikakor niso uspeli ponoviti igre prvega polčasa. Gostje so jih uspešno nadigravali še naprej. V 52.minuti je bil zaostanek Ormožanov že 6 zadetkov. Za 13 : 19 je zadel Ernest Julian Jerebie. Tekma je bila nekako že odločena, veliko preglavic pa je Ormožanom povzročal tudi mariborski vratar Marin Đurica. Đurica se je ponovno odlično izkazal, zbral je kar 18 obramb. Do izteka tekmovalnega časa so Ormožani svoj zaostanek nekoliko še uspeli zanjšati, ampak približati se Mariborčanom niso več uspeli. Končni rezultat je bil 21 : 24.

Za Ormožane je to že šesti zaporedni poraz. Nam lahko v letošnji sezoni sploh še kaj pokažejo? So se enostavno že vdali? Vsekakor je potrebno najti rešitev za nastalo situacijo.

Pri domačih je bil z 9 zadetki najuspešnejši Rok Žuran, pri gostih pa sta po 5-krat zadela Tadej Sok in Marin Buneta.

V naslednjem krogu Ormožani odhajajo na gostovanje v Ribnico, Mariborčani pa bodo gostili novomeško Krko.

RK Jeruzalem Ormož : RK Maribor Branik 21 : 24 (9 : 8)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek, Bogadi 5, Šoštarič 1, Čudič, Žuran 9(1), Horvat, Šulek, Kocbek, Balent, Niedorfer, Kosi 1, Ozmec 3, Zemljič, Mesarić 2, Vujović, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(3)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 1, Planinšek, Celminš 2, Marušič 2, Sok 5, Šol 1, Simonič, Jerenec, Velkavrh 4, Budja, Jerebie 3, Golik 1(1), Buneta 5, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(1)

Pripravila: M.Fišter

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji