[INTERVJU] Marjan Potokar: “Želim si predvsem sodelovanja s klubi”

V današnjem intervjuju smo se pogovarjali z novopečenim predsednikom Združenja Lige NLB, Marjanom Potokarjem. 60- letni Marjan Potokar deluje v Rokometnem klubu Sviš Ivančna Gorica in je vodenje Združenja minuli ponedeljek prevzel iz rok Sebastjana Gergete.


Kakšen je bil razlog za kandidaturo?

Priložnost za prijavo smo imeti že dalj časa. Potem pa, ko v drugem roku ni bilo prijav, so me k  prijavi nagovarjali prijatelji iz drugih klubov. Po tehtnem premisleku sem se odločil sprejeti izziv.

Kakšni so vaši cilji?

Sam program sem predstavil na Združenju Lige NLB. Med cilji sem zapisal, da si želim predvsem  sodelovanja s klubi. To pa lahko naredimo tako, da se oblikuje predsedstvo našega Združenja. Poleg  mene  naj bi ga tvorili še štirje predstavniki klubov.   Skupaj bomo zbirali priporočila in predloge jih predelali in nato predstavili preostalim članom Združenja. Rokometje šport, ki ima veliko zanimanja, zato menim, da bi morala biti medijska pozomost še večja. Želim si tudi dobrega nadaljnjega sodelovanja z Rokometno zvezo, ob tem se zahvaljujem predhodniku Sebastjanu Gergeti, ki je odlično povezoval to Združenje. V tem duhu želim  nadaljevati. Ugotoviti moramo tudi, kako čim bolje sodelovati  s sponzorjem lige.

Kakšne spremembe se obetajo v ligi?

Zadnje časeje bilo veliko govora o tem, da bi se prva liga skrčila. Jaz mislim, da moramo tukaj sprejeti nek dogovor, ki bo dolgoročno zastavljen.  Pred tem pa moramo dobro premisliti kaj sploh potrebujemo. 

Kakšno je vaše mnenje o velikosti lig?

Moje mnenje je, da trenuten obseg ni napačen. Kako pa bo, bodo odločili klubi.

Kakšne so možnosti za izboljšavo lige?

Predvsem si želim večje medijske pozornosti, kjer pa moramo z mediji delati z roko v roki. Sicer pa bomo v predsedstvu Združenja obravnavali prejete predloge klubov in jih kasneje predstavili še preostalim klubom Združenja. Odločitve kako naprej bomo sprejemali skupaj.

 

FOTO: LIGA NLB FB 

Komentarji