Napovednik četrtega kroga 1.B lige

Že nocoj se začenja 4. krog 1.B lige. Na sporedu bo le pet tekem, saj sta dve prestavljeni. A to ne pomeni, da bomo prikrajšani za nove napete obračune. Velika Nedelja gosti Črnomelj, Lanskoletni prvoligaši, Šmarčani na domačem parketu pričakujejo zasedbo Gorišnice, rokometaši Jadrana se bodo na derbiju spodnjega dela lestvice udarili z Železniki, prvouvrščeni Radovljičani gostijo Dolane, na sosedskem derbiju pa Ljubljane gostuje na Igu.


RK VELIKA NEDELJA : RK ČRNOMELJ

V petek bodo rokometaši Velike Nedelje, ki so v prejšnje krogu na derbiju remizirali z Ljubljano, bodo odigrali prvo domačo tekmo. V goste prihaja ekipa Črnomlja, ki na začetku sezone kaže dobro formo. A predvsem se lahko z odličnim vstopom v sezono pohvali ekipa Velike Nedelje, ki je kot novinec sezono začela z dvema zmagama ter enim neodločenim rezultatom.

RD HERZ ŠMARTNO : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA

V petek bo odigrana še ena tekma in sicer bodo igralci Šmartna pred domačimi navijači gostili Gorišnico. Po dveh porazih je ekipa Šmartna zabeležila prvo točko na gostovanju pri ekipi Jadrana. Rokometaši Gorišnice imajo odigrani le dve tekmi, v svoji zbirki pa imajo eno zmago in en poraz.

RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD ALPLES ŽELEZNIKI

Ekipa Jadrana v soboto gosti ekipo Železnikov. Primorci so v prejšnjem krogu odščipnili točko igralcem Šmartnega in tako prišli do prve točke v 1.B ligi, kar je zagotovo lepa popotnica za nadaljevanje prvenstva. Rokometaši Železnikov so po treh tekmah pri prav toliko porazih. TO jih trenutno uvršča na predzadnje mesto prvenstvene razpredelnice.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK DOL TKI HRASTNIK

Prvouvrščena ekipa Radovljica je še edina ekipa s 100% izkupičkom. V četrtem krogu bodo v domači dvorani pričakali ekipo Dola. A tudi Dolani so prvenstvo odprli dobri in so trenutno pri štirih osvojenih točkah (2 zmagi in 1 poraz). Tako lahko pričakujemo izjemno izenačeno in napeto tekmo, vseeno pa lahko manjšo vlogo favorita pripišemo domači zasedbi.

ŠD MOKERC-KIG : MRK LJUBLJANA 

Četrti kroga bosta s tekmo na Igu na sosedskem derbiju zaključila tamkajšnji Mokerc ter Ljubljana. Ižanci so morali v prejšnjem krogu priznati premoč ekipi Dola in tako zabeležili prvi poraz v letošnji sezoni. Na drugi strani Ljubljančani še ne poznajo poraza. Po zmagah v uvodnih dve krogi so v zadnjem na domačem parketu remizirali z ekipo Velike Nedelje.

RK SEVNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA
ŠRD ŠKOFLJICA : RK GROSUPLJE

Tekmi med Sevnico in Izolo ter Škofljico in Grosupljem sta prestavljeni.

FOTO: ŠRD Škofljica

Komentarji