Barcelona v zadnjem delu tekme nadigrala Celje

Celjani so po zmagi nad Kielom, pred novo težko nalogo v Ligi prvakov. V Palau Blaugrani so gostovali pri aktualnih evropskih prvakih, rokometaši Barcelone. Igro Špancev od sezone 2019/2020 tvorita tudi Blaž Janc in Domen Makuc, ki sta izjemno pomembna člena v zvezdniški zasedbi. Celjani so v določenih trenutkih dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšo ekipo lanske sezone, a so v zadnji četrtini tekme morali priznati premoč Barceloni, ki se je razveselila zmage z 38:30.


Katalonci so že od prve minute narekovali potek srečanja. Na začetku so Celjani še uspeli držati korak (2:2) nato pa so domačini naredili razliko. Aleks Vlah, ki je od začetka znova vlekel celjski voz je bil premalo, da bi lahko pokril prednost Barcelone. Z minuto odmora je pri rezultatu 9:4 moral odreagirat strateg Celja, Alem Toskić. Po minuti odmora pa so svoje doprinesli tudi drugi Celjani. V največji meri Gal Marguč (štirje goli v prvem polčasu). V 24. minuti so slovenski državni prvaki prišli le še na dva gola zaostanka (15:13), a so rokometaši Barcelone, ki so prikazali izjemno moštveno igro do konca polčasa znova prišli na štiri gole prednosti (19:15).

Celjani pa so narekovali potek drugega dela igre. To so v 42. minuti kronali s prvim vodstvom na tekmi 24:25. Pri rezultatu 27:27 je po minuti odmora segel Alem Toskić. A to njegovim varovancem ni prav pomagalo, ampak ravno nasprotno. Katalonci so počasi prednost višali in tako po delnem izidu 8:2 povedli z šestimi goli prednosti (35:29). Za dodatno težavo v celjski zasedbi je poskrbel Tadej Mazej, ki je zaradi naleta v obraz prejel direkten rdeči karton. V zaključku so se igralci Barcelone še malo poigrali s Celjani in se na koncu razveselili suverene zmage, ki morda ne odraža realnega stanja na igrišču. Tekma se je zaključila z rezultatom 38:30.

Pri domačih je bil z 10 zadetki daleč najučinkovitejši Dika Mem, pri Celjanih pa je bil s 7 goli najnatančnejši Ante Ivaković. Slovenski dvojec pri Barceloni strelsko ni bil najbolj razpoložen.  Blaž Janc je dosegel zadetek, medtem ko je Domen Makuc ostal brez le-tega.

BARCELONA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  38:30 (19:15)
Mem 10, Gomez 4; Ivanković 7, Vlah in Marguč po 6
RK: Mazej, 55. minuta

Standings provided by SofaScore

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji