Slovenke v Celju remizirale z Madžarsko

Članice so nocoj v celjski dvorani Zlatorog na pripravljalni tekmi gostile Madžarsko. Po napetem srečanju so Slovenske prišle do remija z 22-22.


Slovenke so bolje vstopile v srečanje in z zadetkoma Barbare Lazović in Elizabeth Omoregie povedle z 2-0. Madžarke so odgovorile s svojima zaporednima zadetkoma v naslednji 15 minutah pa je tekma potekala gol za gol. Madžarska je v 18. minuti nekoliko nevarneje pobegnila na 5-7, a so Slovenke hitro ujele priključek (9-9). Slovenija je s tštirimi zaporednimi zadetki nato povedla 12-9, mrk Madžark pa je z golom iz sedemmetrovke prekinila Katrin Gitta Klujber. Končni izid polčasa (12-9) je v 30. minuti postavila Tjaša Stanko.

V drugem polčasu so naše kar nekaj časa držale prednost vsaj enega zadetka. To se je spremenilo v 49. minuti, ko je izid poravnala Greta Kascor. V zadnjih desetih minutah obračuna smo spremljali izenačen dvoboj, v katerem pa je Slovenkam zmaga spolzela iz rok. Še v 59. minuti so po golu Valentine Tine Klemenčič vodile z 22-20, nato pa so gostje v zadnji minuti zabile dvakrat zapored, Maja Svetik pa je zapravila strel za 23 zadetek Slovenije.

Ob končnem remiju sta bili prvi strelki naše reprezentance Tjaša Stanko in Tamara Mavsar s po 5 goli, Klujberova jih je za Madžarsko zabila 6.  

Foto: RZS

Komentarji