INTERVJU – Rok Cvetko: “Razlika je v fizični moči, hitri igri in … “

Slovenj Gradec je v drugem delu prvenstva prikazal boljšo igro, kar jih je tudi rezultatsko dvignilo. Na lestvici trenutno zasedajo 9. mesto. Njihov najboljši strelec Rok Cvetko je odgovoril na nekaj kratkih vprašanj.


Po reprezentančnem premoru ste zaigrali kot prerojeni. Kje vidite glavni razlog, da že v prvem delu sezone niste nanizali toliko dobrih rezultatov?

Mogoče je bil kriv razpored. Imeli smo težki prvi tekmi, proti Ribnici in Trebnjem, katere smo izgubili z minimalno razliko, nato še slaba igra in poraz v Izoli, ki nas je malce psihično potolkel. Drugi razlog pa je, da je za večino igralcev v ekipi to prva sezona v 1. ligi in smo rabili čas, da se skupaj privadimo na težke tekme.

V ligo NLB ste prišli kot prvaki 1. B lige. Kakšna je glavna razlika med 1. B in 1. ligo?

Največja razlika je v fizični moči, igra se hitreje, vsaka majhna napaka se kaznuje s čisto kontro ter boljši vratarji.

Zagotovo ne moremo mimo vaših navijačev. Na vsaki tekmi dvorano napolnijo do zadnjega kotička in so kot vaš 7 igralec. Koliko vam to pomeni?

Menim, da imamo najboljše vzdušje v 1. ligi. Vsako tekmo smo igrali pred polno dvorano. Malce mi je žal, da jih nismo razveselili s kakšno zmago več. Drugače pa kot vsak igralec si tudi jaz želim, da je na tribuni dobro vzdušje. Navijači so tisti, ki te ponesejo in ti dajo dodatno moč.

Če se bo sezona nadaljevala, ste z 131 zadetki še vedno v igri za najboljšega strelca. Ste podatek o najboljših strelcih pogledali kdaj med sezono?

S tem se nisem preveč obremenjeval. Bolj sem se obremenjeval s slabim začetkom ter kako priti iz krize. Je pa to lep dosežek zame ter za celotno ekipo.

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC 2011

Komentarji