INTERVJU – Uroš Krstič: “V Veliki Nedelji je cilj 1. B liga”

V Veliki Nedelji bodo v prihodnji sezoni nastopali tudi v članski konkurenci. Po večletnem rivalstvu med Ormožem in Veliko Nedeljo je prišlo do sodelovanja med kluboma, tako da ima Ormož zdaj drugo ekipo v sosednji dvorani, ki je oddaljena le nekaj kilometrov. Pogovarjali smo se s članskim trenerjem Velike Nedelje Urošem Krstičem (na fotografiji na sredini), ki pravi, da bo glavni poudarek sodelovanje z ormoškim strategom Sašo Prapotnikom. Seveda pa mimo zanj značilne obrambne taktike ni šlo. 


Prej ste delovali v ormoškem klubu, po združitvi z Veliko Nedeljo pa ste postali trener članske ekipe v Veliki Nedelji. Kakšna so kratkoročna pričakovanja obeh klubov?

V Ormožu sem pri mlajših selekcijah deloval 15 let, od leta 2005. Tudi naprej ostajam v ormoškem klubu pri delu z mladimi, kjer imamo znova nekaj solidnih generacij, ki pa so zaenkrat zaradi pomanjkanja predvsem fizike nekoliko oddaljene od samega vrha. S časom, ko bodo fantje fizično dozoreli, pa si obetamo kar nekaj za Ormož vrhunskih rokometašev. Kot trener članske ekipe Velike Nedelje bom znova deloval s fanti, katere do potankosti poznam. Prav vsi so že trenirali pod mojim vodstvom od mini rokometa pa vse tja do kadetov, tako da zelo dobro poznajo moj način dela in mojo filozofijo rokometa. Z njimi sem preživel lepe in uspešne dni in verjamem, da bo podobno tudi tokrat v članski konkurenci. Edina neznanka bodo pravzaprav igralci Velike Nedelje, a tudi tu verjamem, da bomo hitro našli skupni jezik in vse sile usmerili k uvrstitvi v 1. B ligo, ki je tudi kratkoročni cilj obeh klubov. Pri mlajših selekcijah pa želimo ponovno obuditi šolsko ligo mini rokometa, ki je v preteklosti izvrgla odlične igralce kot so Tilen Kosi, Gašper Horvat, Dominik Ozmec, Miha Kavčič, Tinček Hebar in mnogi drugi. V tem projektu bi sodelovale osnovne šole iz Ormoža, Miklavža pri Ormožu, Ivanjkovcev, Velike Nedelje, Podgorcev, kar bi zajemalo zares veliko bazo otrok. Cilj je, da selekcije Ormoža in Velike Nedelje vsaj enkrat tedensko opravijo skupni trening, moja želja v bližnji prihodnosti pa je, da bi opravili vsaj dva skupna treninga tedensko. Obenem želimo z obema kluboma sodelovati na mednarodnih turnirjih in s skupnimi močmi organizirati močan mednarodni turnir. Skratka potrebno bo dobro zavihati rokave s strani obeh klubov.

Kakšni so pa dolgoročni cilji sodelovanja?

Dolgoročni cilji sodelovanja so, da iz baze otrok obeh klubov čim več igralcev pripeljemo do članske konkurence, ki bi lahko nastopali tako v dresu Ormoža kot Velike Nedelje. Da smo z doma vzgojenim igralskim kadrom med 6 najboljših klubov v državi in da druga ekipa redno igra v 1. B ligi. K skupnemu sodelovanju želimo privabiti tudi čim več kvalitetnih trenerjev. Zaenkrat je pomanjkanje trenerjev na našem koncu največja rak rana.

Kot ste omenili na tiskovni konferenci, bo imela Velika Nedelja zelo konkurenčno ekipo za osvojitev 1. mesta v 2. DRL. Kdo vse se iz Ormoža seli v Veliko Nedeljo?

Iz Ormoža k Veliki Nedelji se sigurno selijo: Matej Niedorfer, Luka Voljč, Nejc Zidarič, Gašper Hebar, Aljoša Munda, Žan Firšt Šeruga, Žan Toplak, Enej Kovačec, Žiga Borko, Denis Škrinjar, Gašper Cvetko in Uroš Horvat. To so potrjeni prestopi. S trenerjem Jeruzalema Sašo Prapotnikom in športnim direktorjem Mladenom Grabovcem pa se še dogovarjamo o določenih imenih, ki bi lahko prestopili k Veliki Nedelji. S strani Velike Nedelje so potrjeni Peter Zorec, Domen Lorenčič, Filip Bombek, Gregor Hojžar, Uroš Kosi, Tadej Ozmec.     

Bi si mogoče želeli še kakšnega igralca?

Iz Ormoža bi si predvsem želel še Blaža Fergolo, Jureta Lukmana in Nika Soviča. A kopičiti preveč igralcev tudi ni dobr,o tako da sem z zgoraj omenjenim igralskim kadrom zelo zadovoljen. Je pa nam v prvi vrsti vsem jasno, da moramo najprej zagotoviti normalen ter kvaliteten trenažni proces prvi ekipi Jeruzalema. Najprej je tako na vrsti prva ekipa in šele nato druga ekipa. Vse bomo delali v skupnem dogovoru med Prapotnikom in menoj.

Kakšna je vaša filozofija rokometa? Na čem bo poudarek v igri – obrambi ali napadu?

Vsi, ki me vsaj malo poznajo, vedo, da moja filozofija izhaja iz obrambe. Najbolj sem vesel, ko ob koncu sezone vidiš, da so prav vse naše ekipe tiste, ki prejemajo najmanjše število zadetkov. Skratka čvrsta, uspešna obramba in hiter prehod v napad ter doseganje čim večjega števila lahkih zadetkov. V napadu pa sem se po tolikih letih skupnega dela s Sašo Prapotnikom naučil, da je disciplina v igri zelo pomembna. Pravijo, da osebno jaz igralcem pustim premalo svobode v igri, ampak mislim, da sem tudi v tem elementu igre postal nekoliko popustljivejši. Rad pa imam, da ima igra moje ekipe glavo in rep, saj sovražim nepotrebno divjanje po igrišču.     

Cilj je torej takojšnja uvrstitev v 1. B DRL. Kaj pa potem čez 2 ali 3 leta?

Zastavili smo si visoki cilj in menim, da je prav tako. Z dobrim delom na treningih pričakujem, da bo ekipa še dodatno napredovala in da rezultat ne bi smel izostati. Zagotovo se nam bo zalomilo na kakšni tekmi, ampak je važen le končen cilj in to je napredovanje ligo višje. Priznam, da vseh nasprotnikov ne poznam najbolje, poznam pa svoje fante, ki so zares dovolj kvalitetni in kar je najpomembnejše željni zmag ter dokazovanja in menim, da bo užitek delati v novi sredini. V prihodnosti pa bo naša želja sredina 1. B lige, ampak ne bi želel prehitevati.

Upravi klubov (Ormoža in Velike Nedelje) sta naredili velik korak k še boljšemu rokometu v vaši regiji. Lahko morda v prihodnosti pričakujemo boj med ekipama v 1. ligi?

Po mojem ne gre pričakovati boja med ekipama v 1. A ligi. Iz preprostega razloga, ki se imenuje finance. V Ormožu in pri Veliki Nedelji bomo zelo zadovoljni, če bodo Jeruzalemčki še naprej serijsko igrali v elitni druščini, druga ekipa pri Veliki Nedelji pa v 1. B ligi. Osebno mi je največja želja, da projekt sodelovanja obeh klubov uspe. Sam sem šel v ta projekt le iz enega razloga in to je ljubezen do rokometa. Kjerkoli bom deloval, ali v Ormožu ali pri Veliki Nedelji, vem, da bom dal kot trener vse od sebe in želim, da bom obkrožen z enako mislečimi ljudmi, ki bomo strmeli, da bo občina Ormož še naprej ena izmed najmočnejših rokometnih občin v državi.

Komentarji