Jan Irman: “Največji uspeh je naša zmagovalna miselnost”

Svoje občutke o koncu letošnje sezone državnega prvenstva je z nami delil tudi kapetan MRK Krke Jan Irman. Izkušeni levi zunanji Krke je podal svoje mnenje o zaključku sezone in morebitni spremembi tekmovanja v naslednji sezoni.


Klubi so aktualno sezono morali zaključiti predčasno: “Na žalost je situacija takšna kot je. Virus se je hitro razširil po celem svetu, zato je bilo nujno potrebno sprejeti stroge ukrepe. Zdravje mora biti na prvem mestu, zato moramo spoštovati in upoštevati navodila. Vsi pa seveda že močno pogrešamo druženje, rokomet, normalen potek življenja,” je povedal Irman, ki zdravje tako kot mnogi drugi daje na prvo mesto.

O rezultatih Krke v ravnokar zaključeni sezoni lige NLB je povedal naslednje: “Ponovili smo lanski rezultat s precej mlajšo in manj izkušeno ekipo, zato sezono ocenjujem kot razmeroma dobro. Škoda, da je prišlo do trenutne situacije, saj smo bili v zadnjih petih krogih v dobrem naletu, naša forma se je hitro dvigala. Naš cilj na vsaki tekmi je bil zmaga, tako proti slabšim kot boljšim nasprotnikom. Roman je vseskozi zahteval, da gremo vsako tekmo na zmago. Imeli smo zmagovalno miselnost, to je največji uspeh. Nikakor nismo razočarani, saj ne smemo pozabiti, da se je lanska prva postava skoraj v celoti zamenjala.”

Kapetan Krke pa je o morebitnih spremembah v tekmovanju lige NLB povedal: “Glede tega nisem opredeljen, zato teh odločitev ne morem komentirati. Verjamem da bodo vodilni in predstavniki klubov našli skupen jezik in povlekli poteze, ki bodo dobre za slovenski rokomet.”

Komentarji