Beguš: “Zadovoljni smo z razpletom”

Sezona v prvoligaški konkurenci je končana, nas pa je zanimalo, kakšnega mišljenja so v taboru RD Urbanescape Loke. V Loki so z odigrano sezono zadovoljni, trener Robert Beguš pa na prvo mesto postavlja zdravje.


“Odločitev o prekinitvi je pričakovana, saj je zdravje igralcev in ostalih vpletenih najbolj pomembno. Želeli bi si, da bi odigrali še 11 tekem, kar bi bilo za našo mlado ekipo zelo koristno,” je nastalo situacijo zaradi koronavirusa komentiral Rober Beguš.

Urbanescape Loka je imela v letošnji sezoni lige NLB nemalo težav s poškodbami: “Glede na to, da imamo najmlajšo ekipo v ligi in so se nam poškodovali nekateri nosilci igre, smo z devetim mestom zadovoljni.”

O morebitnem novem sistemu tekmovanja v naslednji sezoni lige NLB pa je trener Urbanescape Loke povedal naslednje: “Strinjam se s sistemom, da 13. in 14. izpadeta, 11. in 12. pa igrata kvalifikacije, če ne, bo liga NLB izgubila na kvaliteti.”

Loka je sezono začela vrhunsko z zmago proti Velenju. O morebitnih večjih načrtih za napad na najvišja mesta pa je Beguš povedal naslednje: “To je bila vrhunska tekma z naše strani in lepa zmaga, bili pa bi zelo naivni, če bi po prvi tekmi “poleteli” in postali preambiciozni.”

Komentarji