Jan Irman: “Željni smo novih zmag”

Rokometaše Gorenja Velenja v soboto čaka nov obračun v domači Ligi NLB. Velenjčani so morali v prvem krogu priznati premoč rokometašem iz Škofje Loke, sedaj pa jih na prvi domači tekmi čaka nov težak preizkus. Pomerili se bodo z ekipo MRK Krka, ki je lansko sezono osvojila Superpokalni naslov, na prvi tekmi državnega prvenstva pa je premagala Mariborčane.


Varovanci Romana Zarabca so rokometno sezono začeli z zmago proti ekipi iz Maribora. Odlično so odigrali v odločilnih minutah srečanja in tako prišli do prve zmage z rezultatom 27:25. Velenjčani in Krkaši so se v lanski sezoni srečali trikrat, na vseh srečanjih so bili boljši rokometaši Gorenja. Nazadnje sta se ekipi pomerili v finalu Pokala Slovenije, kjer so se ose veselile naslova pokalnih prvakov s 24:20.

Jan Irman, kapetan MRK KRKA: “Ligo smo začeli dobro, z zmago nad Mariborom Branikom. Sedaj nas čaka Gorenje, vrhunska ekipa, kjer bo morala biti naša igra tako v obrambi kot v napadu še na višjem nivoju, če želimo poseči po dobrem rezultatu. Analizirali smo svoje napake proti Mariboru, ki jih želimo proti Gorenju odpraviti. Zavedamo se, da bo tekma težka, a verjamemo da lahko z borbeno predstavo pridemo do ugodnega rezultata.”

Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja: “V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi Krke, ki ima zelo kvalitetno ekipo, kar so dokazali tudi z zmago nad Mariborom v prvem krogu. Paziti moramo na njihovo hitro igro in se dovolj hitro vračati v obrambo. Od prve minute moramo igrati maksimalno in dati vse od sebe, da osvojimo dve točki.”

FOTO: MRK Krka

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji