Marko Šibila: “Ne obremenjujemo se z nasprotnikom”

V 2. krogu Lige NLB Štajerce čaka novo gostovanje. Tokrat se igralci RK Maribor Branik odpravljajo v Ribnico, kjer so sezono 2018/2019 sklenili z veliko zmago, s katero so si zagotovili evropsko vstopnico. Ribničani se po neprepričljivi zmagi v Slovenj Gradcu želijo oddolžiti domačim navijačem in na domačem terenu osvojiti dve točki.


Nova sezona se za Maribor ni začela po željah. Poraz v Novem mestu proti Krki je že pozabljen, trener Marko Šibila pa je ekipo ves teden pripravljal na nov izziv – obračun z Ribnico: “Predvsem razmišljamo o sebi, ne želimo se obremenjevati z nasprotniki. Absolutno je Ribnica na prihajajoči tekmi favorit, mi pa bomo skušali odigrati karseda najbolje. Želimo biti konkurenčni, potem pa bomo videli, kako in kaj. Poraz proti Krki nas je vsekakor prizadel. Mislim, da smo tekmo odigrali v krču. Upam, da bomo to hitro pozabili in da bo vse skupaj šlo v pravo smer.” je pred drugo tekmo v novi sezoni povedal Šibila.

Ribnica je tudi v novi sezoni izredno močna, a so Mariborčani ob zadnjem obisku tamkajšnje dvorane dokazali, da se lahko z ekipo, ki jo vodi Damjan Škaper, uspešno kosajo. Suhorobarji so v uvodnem krogu v gosteh premagali Slovenj Gradec (33:36), hkrati pa uspešno prestali uvodni test v EHF pokalu, kjer so v uvodnem kvalifikacijskem krogu na obeh tekmah premagali estonsko zasedbo Polva Serviti.

Gašper Horvat, rokometaš RD Riko Ribnica: “Na Maribor se pripravljamo maksimalno resno, tako kot na vse ostale ekipe. Imajo mlado zasedbo željno dokazovanja, ki se želi boriti za najvišja mesta. Vemo, da tekma ne bo lahka, saj so nas na zadnji tekmi lanske sezone doma premagali. Zmagovalca tekme bo odločala čvrsta obramba, koncentracija v napadu in strpna igra. Verjamem v ekipo in vem, da bomo storili vse, da se jim oddolžimo za lanski poraz in da ligaško sezono pred domačimi navijači pričnemo z eno lepo predstavo in novim parom točk.”

FOTO: RK Maribor Branik

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji