Jovičić: “Moji fantje so garači, ne šminkerji”

Sreda prinaša rokometni derbi med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško. Prenos tekme bo mogoče spremljati na TV Slovenija 2, s pričetkom ob 19:55.


Moštvi se bosta po zmagi Velenjčanov v celjskem Zlatorogu znova pomerili. Mlada ekipa črno-rumenih se je v preteklih tednih posvetila evropskim tekmam, kjer so končali med najboljšimi štirimi ekipami. Ose bi se morale v petek pomeriti proti RK Maribor Branik, a je bila tekma odpovedana.

“Celjani so še vedno favoriti. Nihče ne omenja, da se tudi mi vse leto ubadamo s poškodbami. Ostali smo brez Aleksa Kavčiča, ki je motor ekipe, tako kot pri njih Josip Šarac. Precej časa smo igrali brez Matica Verdineka, Tilna Sokoliča, Mihe Kavčiča, Ibrahima Haseljića, ki so naši glavni igralci. Torej, tudi mi imamo težave s poškodbami in na koncu bo zmagovalec tisti, ki bo to najbolje prenesel,” je ob težavah s poškodbami v taboru Velenja pred derbijem s Celjem dejal Zoran Jovičić.

“Naš hendikep je, da imamo do konca sezone šest tekem, oni pa štiri. Če nadaljujem še glede Celja. Če bomo dali vse od sebe, zna biti tekma odprta do konca. In maksimalno se bomo potrudili. Moji fantje so namreč garači, ne šminkerji. Ekipa Gorenja je “rudarska” ekipa, ki bo na igrišču odgarala svoje. Ali bo to dovolj za zmago, bomo videli na koncu,” je zaključil Jovičić.

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje
Vir izjav: RTV

Komentarji