Kdo komu laže? Janša: Šport je kriv!

Včeraj je minil prvi dan z uvedbo novih ukrepov in omejitev, ki bodo trajale do 11. aprila, znova pa je Vlada Republike Slovenije šport postavila v kot. Po uvedbi novih omejitev pa ne bi bil normalen dan brez “čivkanja” “kralja” twitterja našega predsednika vlade Janeza Janše, ki je včeraj presenetil z zanimivim twitom.


Janez Janša je na svojem Twitter profilu pojasnil, kdo bi naj bil zaslužen za omejitve in zaostrovanja kar se tiče športnih dejavnosti. Za enajst dni so namreč ustavljeni vsi tekmovalni in trenažni procesi pod okriljem panožnih zvez. Kljub pozivom slovenskih športnih zvez med njimi tudi rokometne za nadaljevanje poteka tekmovanj in treningov, pa naši preljubi vladi očitno za šport še vedno ni mar.

Slovenski šport, ki je ena izmed največjih (če ne celo največja) reklam za našo majhno državo, za politike, ki vodijo našo državo, očitno ostaja malo pomemben. Predsednik slovenske vlade Janez Janša je tako na svojem Twitter profilu za vse omenjene ukrepe v zvezi s športom krivil prav športno stroko. Slednja naj bi skupaj z zdravstveno stroko odobrila odlok, ki velja za šport in športnike od 1.4.2021 naprej.

Pojavlja pa se vprašanje, kdo je ta športna stroka, ki je usklajevala omenjeni odlok?  Ali predsednik Vlade RS navaja dejstva? Kdo nosi odgovornost, za nastalo situacijo in totalno omejitev športa v Sloveniji?

Panožne športne zveze so ob uvedbi novih ukrepov na slovensko vlado naslovile pismo, v katerem so pozivale k nadaljevanju športnih tekmovanj. S strani direktorice Direktorata za šport so dobile odgovor:

Kdo je torej odgovoren za ponovno zapiranje, tokrat vseh športnih dejavnosti? Ali je športna stroka res odobrila odloke o prekinitvi športa, ali pa gre le za manipuliranje slovenske športne javnosti, s strani predsednika Vlade RS Janeza Janše.

Komentarji