Znan je novi selektor ženske reprezentance

Slovenska ženska rokometna reprezentanca ima novega selektorja. V prihodnje jo bo vodil Dragan Adžić. Debi ga čaka čez 15 dni, ko se bo Slovenija v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo pomerila z Islandijo.


Po nepričakovanem odhodu prejšnjega selektorja je bilo Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije primorano zavihati rokave in se takoj podati v iskanje njegovega naslednika. Deseto ime na slovenski klopi bo 51-letni črnogorski strokovnjak Adžić, ki je v preteklosti nizal izjemne uspehe z žensko reprezentanco Črne gore ter ženskim rokometnim klubom Budućnost iz Podgorice.

Eden najbolj uglednih trenerjev na področju ženskega rokometa je obe poglavji začel pisati leta 2010. S klubom iz črnogorske prestolnice se je takoj v prvi sezoni zavihtel na vrh mednarodnega Pokala pokalnih zmagovalk, v letih 2012 in 2015 z njim osvojil elitno evropsko Ligo prvakinj, še dvakrat pa se po drugem naslovu zavihtel na finalni turnir najboljše četverice. Leto 2012 je bilo zanj šampionsko tudi v reprezentančnem pogledu, saj je na olimpijskih igrah v Londonu s Črno goro segel po srebrni medalji, nekaj mesecev kasneje pa osvojil naslov evropskih prvakinj. Črnogorke je nato vodil še na olimpijskih igrah v Atenah 2016 (11. mesto) ter po treh svetovnih (2011, 2013 in 2015) in evropskih (2014, 2016, 2018) prvenstvih.

Adžić je Predsedstvo RZS prepričal s celovitim in analitičnim pristopom, ki izkazuje ogromno rokometnega znanja, izvrstno poznavanje slovenskega rokometa in širokega nabora igralk ter tudi z veliko zrelostjo in čustveno inteligenco. Obenem v pogovorih ni skrival, da zanj delo s slovensko izbrano vrsto predstavlja velik izziv in da v njej vidi velik potencial za nadaljnji razvoj.

Novi slovenski selektor se bo slovenski javnosti predstavil na spletni novinarski konferenci, ki bo na sporedu v naslednjem tednu. Na spletnem druženju bo razkril tudi seznam vabljenih igralk na priprave za aprilski kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Prva tekma z Islandijo bo na sporedu v soboto, 17. aprila, ob 17.30 v Sloveniji, povratna pa štiri dni kasneje ob 21.45 v Hafnarfjorduru, južnem predmestju islandske prestolnice Reykjavik.

Komentarji