Kiel Mihe Zarabca do prednosti na prvi tekmi četrtfinala

Kiel je danes v okviru četrtfinala lige prvakov gostil PSG in slavil s tesnim izidom 31-29. Nemška ekipa bo tako odšla v Pariz na povratno tekmo s prednostjo, a odločenega ni še nič.


Psg je tekmo bolje odprl in že v uvodnih minutah demonstriral moč in povedel z 1-4. Nemci so se nato malce zbrali in rezultat precej hitro poravnali na 6-6. Nato so spet sledile minute Parižanov, a Kiel jih je še enkrat več ujel in do prvega polčasa razliko znižal na 14-15, to pa je bil tudi rezultat polčasa.

Tudi drugi del so bolje odprli gostje, prednost pa se je gibala od enega do dveh zadetkov.  V drugem delu drugega polčasa je Kiel zaigral precej bolje in izenačil rezultat na 20-20. Nato smo spremljali nekaj izenačenih minut, v zaključku pa je Kiel dodal na plin in tekmo dobil z rezultatom 31-29, ter si tako priigral prednost pred povratnim dvobojem v Parizu.

Pri Kielu je Harald Reinkind dosegel kar 10 zadetkov, Miha Zarabec je dodal 3. Pri Parižanih je bil najbolj učinkovit Dylan Nahi, ki je dosegel 8 zadetkov, Nedim Remili jih je dodal 6.

FOTO: THW Kiel

Komentarji