Klemen Luzar pred derbijem: Prej ali slej je treba premagati Celjane, zakaj ne že danes?

V Ligi NLB za prvaka bomo danes priča prvemu derbiju med aktualnimi državnimi prvaki in podprvaki, Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenje, saj bodo rokometaši odigrali zaostalo srečanje 5. kroga.


V Rdeči dvorani nas čaka sicer letošnji tretji derbi, a prvi, ki bo štel za točke državnega prvenstva. V Ligi NLB ekipi trenutno loči 6 točk, saj je za Velenjčani zelo slab uvod v končnico. Po menjavi trenerja, ko je na stolček sedel Celjan Klemen Luzar, pa so igralci iz Šaleške doline nanizali dve zelo prepričljivi zmagi proti Kopru in Krki.

Pivovarji imajo v končnici vse v svojih rokah. S tekmo manj imajo pred najbližjimi zasledovalci (RK Riko Ribnica) dve točki prednosti, pred njimi pa so še štiri tekme. Zavedajo se, da jih v Velenju čaka zelo težka naloga, kjer jih za razliko od prejšnjih medsebojnih dvobojev, čaka neobremenjen nasprotnik.

Celjani bodo igrali brez kaznovanega Bećirija, ki si je na prejšnji tekmi proti Kopru prislužil modri karton. Tekmo si boste lahko ob 18.30 ogledali v živo na SportKlub 1.

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja: “Po zadnjih dveh tekmah se nam je nekoliko povrnila samozavest in zaupanje v lastne sposobnosti. Sedaj nas čaka tekma s Celjani, ki so zahtevni tekmeci. Zgodovina dvobojev nam ne govori v prid, po drugi strani pa ravno to medsebojne tekme dela še bolj zanimive. S fanti bomo naredili vse, da prebijemo oviro in končno pridemo do zmage. Slej ali prej se to mora zgoditi, sam verjamem, da nam bo to uspelo že v sredo.”

 

Urban Lesjak, igralec Celja Pivovarne Laško: “Nikdar ne želimo kalkulirati. Liga je zelo odprta, saj bi ob morebitnih neuspehih lahko končali dosti nižje, kot smo trenutno, tega pa si seveda ne želimo. Z zmago bomo naredili korak bližje k tistemu, kar smo si zadali kot cilj, to pa je ubranitev državnega naslova. Vendar to ne bo lahko, čaka nas vroča, dobra tekma, kot so vselej naši medsebojni dvoboji. Po menjavi trenerja so Velenjčani močno dvignili svojo igro, igrati so začeli nekako bolj preprost rokomet, ki je prinesel rezultate, vidi se, da so igralci začeli znova kazati kvalitete, ki jih nedvomno že ves čas imajo. Mi na drugi strani smo prepričani, da v domačem prvenstvu še nismo prikazali igre, ki bi nas povsem zadovoljila. Izgubili smo točko v Kopru in smo sedaj polni motivacije, da se predstavimo v najboljši luči in kot ekipa odigramo vrhunsko tekmo skozi vseh šestdeset minut in verjamem, da nam bo to prineslo tisto, česar si vsi najbolj želimo.” 

 

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja: »Čaka nas slovenski rokometni derbi. Glede na naše dosedanje predstave v državnem prvenstvu in stanje na lestvici so Celjani seveda favoriti. Vsekakor bomo mi šli v tekmo z veliko željo po zmagi ter dobri predstavi. Upam, da bo tekma opravičila ime derbija in da bomo na koncu pred domačimi navijači uspeh slavili mi. Tega si bomo seveda morali izboriti in prigarati na igrišču.« 

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško / RK Gorenje Velenje

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja