KÖLNSKI TRILER ŠT. 2: Parižani tudi letos za las prekratki

Prvo polfinale med Magdeburgom in Barcelono je bilo za v okvir, a usta bomo morali hitro zapreti, saj so na parket kaj kmalu zatem prišli rokometaši PSG-ja in Kielc. 


Tako kot prvo polfinale, ki se je začelo tri ure pred to tekmo, smo tudi tukaj bili priča izenačeni uverturi. Pri Parižanih je dobro delovala naveza Steins – Kristopans, pri poljskih prvakih pa sta največ uporabnih žog uspešno pospravila pivota. Četa sovjetskega in kasneje španskega reprezentanta je skozi celotni prvi polčas nadaljevala z iskanjem krožnega napadalca, Karalek in Tournat pa sta uspešno pristavljala svoje.  Na podobni valovni sta bila tudi vratarja Palicka in Wolff, ki sta prvi polčas sklenila s sedmimi obrambami. V končnici so nekoliko bolj zbrani ostali Poljaki, ki so prvi polčas sklenili z dvema goloma prednosti (14-16). 

Drugi del se je za obe moštvi pričel nekoliko raztreseno. Četi Talanta Dujšebajeva in Raúla Gonzáleza Gutiérreza sta nadaljevali s čvrsto obrambo, ki sta jo iz gola vodila Palicka in Wolff. V igro se je prikradlo še nekaj tehničnih napak, prvi gol pa je v drugem delu zabil Alex Dujšebajev v šestintrideseti minuti. Pri Francozih je voz v drugem polčasu povlekel Elohim Prandi, ki je v drugem polčasu načel Wolffovo mrežo z dvema lepima zadetkoma od daleč. Po vodstvu Poljakov pri 17-20 so štirikrat zadeli Francozi (Palicka, Prandi in Steins 2x) ter tako tekmi dali nekoliko drugačno noto. Temu je pripomogel tudi Jannick Green, ki je zaustavil že drugi strel iz najstrožje kazni. Tako kot na prvem polfinalu, smo tudi tukaj dobili infarktno končnico. V 29. minuti drugega polčasa je bil rezultat izenačen na 28-28, sledil je zadetek Moryta iz črte sedmih metrov. Zadnji pariški napad je zaključil Steins, čigar (neoviran) je Wolff ubranil. Mislili smo že da je konec, a so Poljaki zapravili žogo v zadnjih petih sekundah, ko so jih Francozi pokrivali preko celotnega igrišča. Prandi je poizkusil preko bloka od daleč, Wolff pa je tudi ta poizkus zaustavil in popeljal svoje moštvo v veliki finale. Končni rezultat se je ustavil pri 24-25.  

Tekma za tretje mesto: Barcelona – PSG (jutri, 15:15)

Tekma za prvo mesto: Magdeburg – Kielce (jutri, 18:00)

PSG: Petar Nenadić (1), Lucas Steins (6), Adama Keita (1), David Balaguer Romeu, Dainis Kristopans (4), Dominik Mathe, Elohim Prandi (4), Ferran Sole (1), Henrik Toft Hansen, Kamil Syprzak (3), Luka Karabatić (2), Mathieu Grebille (1), Sadou NTanzi, Yoann Gibelin; Andreas Palicka (1) 12/34, Jannick Green 2/5

Kielce: Artsem Karalek (5), Alex Dujšebajev (6), Igor Karačić (2), Arkadiusz Moryto (4), Michal Olejniczak (1), Benoit Konkoud (1), Cezary Surgiel, Daniel Dujšebajev (1), Tomasz Gebala, Szymon Sičko (3), Dylan Nahi, Nicolas Tournat (2), Miguel Sanchez; Andreas Wolff

Pripravite si kokice za jutri!

 

FOTO: PSG Handball

Komentarji