Koper brez težav prek Dobove

Od prve do zadnje minute so rokometaši Kopra v lastni dvorani držali pobudo in brez večjih zapletov premagali goste iz Dobove.


Koprčani so na svojem parketu hitro vzpostavili dominanco in po desetih minutah vodili s 4:1. Dobovčani nekaj časa nato niso pustili, da bi se prednost zvišala, nato pa je domače moštvo še enkrat stopilo na plin in z delnim izidom 4:1 povedlo z 10:5. Do konca polčasa so vodstvo uspeli še zvišati in na odmor odšli z rezultatom 12:6.

V začetku drugega dela so po dveh zaporednih obrambah razpoloženega Roka Jelovčana domači ušli na najvišjo prednost 14:6. Dobovčani so se zaman trudili skupaj spraviti serijo, ki bi stopila njihov zaostanek, medtem ko je bil koprski napad nezaustavljiv. Prvi resen nalet gostov je prišel v 50. minuti, ko sta bila na strani kopra izključena vda igralca. Dobova je sploh prvič skupaj spravila tri zaporedne neodgovorjene zadetke in rezultat znižala na 23:18. Po minuti odmora njihovega stratega so sledile še tri uspešne sedemmetrovke, a je bil kapital Koprčanov prevelik za kakršenkoli slut po preobratu. Obalni predstavniki so suvereno slavili z 28:23.

Komentarji