Koper Cup 2023

V nedeljo se je zaključil sedmi velikonočni turnir Koper Cup 2023. Po treh letih so se v Koper ponovno vrnili mladi rokometaši – mlajši od letnika 2006. Turnirja se je udeležilo preko 1200 mladih športnikov.
 
91 ekip iz šestih držav (Italija, Avstrija, Belgija, Slovaška, Hrvaška in Slovenija) se je v petek  zbralo v Istri in se merilo na 7 prizoriščih (dve igrišči v Areni Bonifika, telovadnice OŠ Koper, STŠ Koper in OŠ Antona Ukmarja, dvorani v Kraški in Livadah v Izoli ter Modra dvorana na Kozini).
Dekleta so tekmovala v petih, fantje pa v 6 starostnih kategorijah.  
 
Vse rezultate tekmovanj in razplete po posameznih kategorijah, si lahko ogledate na https://www.tournifyapp.com/live/kopercup/standings
 
Poleg tekmovanja je seveda pomembno tudi druženje mladih športnikov. Že v petek so takoj napolnili tribune Arene Bonifika, kjer so spremljali derbi slovenskega 21.kroga državnega prvenstva med domačim Koprom in Gorenjem iz Velenja, kjer je bilo ustvarjeno odlično vzdušje.
 
Udeleženci so bili nastanjeni po hotelih, hostlih in drugih namestitvenih kapacitetah v Izoli, Kopru in Ankaranu. Organiziran so imeli brezplačni avtobusni prevoz od Belvederja nad Izolo do Debelega rtiča, kjer je prenočevalo kakšnih 300 udeležencev, pa do vseh tekmovalnih prizorišč. 
 
Turnir se je zaključil v nedeljo s finalnimi tekmami brez skupne podelitve priznanj. Podelitve so bile opravljene sproti po vsaki finalni tekmi oz. po zaključku tekmovanj po skupinah. Najboljše tri ekipe so prejele medalje in pokale. 
 
Tone Barič, organizator Koper Cupa 2023: “Ponosni smo, da smo po treh letih, ko zaradi zdravstvene situacije, ni bilo mogoče organizirati tekmovanja, ponovno privabili v Koper 91 ekip iz šestih držav. Prireditev je potekala brez zapletov, pa čeprav je to ogromen logistični zalogaj, pripraviti toliko tekem v tako kratkem časovnem okviru. Tekme so bile razpršene po Obali in na Kozini, Veliko truda je bilo potrebnega z usklajevanjem prevozov, večina udeležencev pa je navajena tudi po podobnih turnirjih po Evropi, da je to del tekmovanja in da se morajo prilagoditi in voziti okoli od prizorišča do prizorišča. Odličen obisk Koper cup-a je tudi napoved, da bo tudi na Eurofestu julija veliko ekip. Počasi že zaključujemo prijave, saj so kapacitete skorajda zasedene. Pohvalimo pa se lahko, da se bodo letos poleti ponovno v Slovenijo vrnile ekipe s Tajvana. Položaj se je umiril tudi pri njih in pred dnevi smo prejeli prijavo devetih ekip.” 
 
 
FOTO: Koper Handball Cup

 


 

Komentarji