Koprčani iz Škofje Loke z dvema točkama

Odigrana je bila še zadnja tekma rednega dela lige NLB. Koprčani so gostovali pri Urbanscape Loki. Prvi polčas je bil vsekakor na strani domače ekipe, v drugem pa so nekoliko boljše stisnili v obrambi in bili uspešnejši pri strelih na gol Koprčani. Končni rezultat je bil, 28 : 30.


V dvorani Poden se je začel zelo izenačen dvoboj. Ekipi sta si izmenjavali gole. Nato pa so se domači rokometaši v 15.minuti tekme uspeli oddaljiti za dva zadetka, 10 : 8. Koprska obramba ni bila tako trdna, največ preglavic sta jim povzročali krilna igralca, ki sta prihajala do lahkih zadetkov. V napadu so gostje s kombinatorno igro prihajali do lahkih zadetkov, vendar pa je bila sama realizacija nekoliko slabša, dobro pa je bil razpoložen tudi domači vratar Još Juričan, ki je že v prvem polčasu zbral sedem obramb. V 25.minuti so si gostitelji uspeli priigrati že štiri zadetke prednosti, 14 : 10. Do konca polčasa so se jim Koprčani uspeli približati na dva zadetka zaostanka, 15 : 13.

V drugi polčas so koprski rokometaši stopili veliko boljše kot v prvi. Strnili so v obrambi, v napadu se sta se razigrala Tilen Sokolič in Grega Krečič. Do 36.minute tekme so gostitelje ujeli na izenačenje, 17 : 17, le nekaj minut kasneje pa tudi povedli, 18 : 19, 40.minuta. Vsekakor se je v zaključku srečanja poznala koprska daljša klop in boljša fizična pripravljenost. Odločnilno vlogo v sami končnici tekme je odigral ravno Krečič, ki je v zadnjih minutah tekme s tremi zaporednimi zadetki prevesil tehtnico na koprsko stran. Končni rezultat tekme je bil, 28 : 30.

Pri domačih je bil z desetimi zadetki najboljši strelec Grega Jamnik, 5-krat je zadel Matija Vrbinc. Domači Vratar Juričan je na koncu zbral osem obramb, Gašper Dobaj dve. Pri gostih je bil z devetimi zadetki najbolj natančen Krečič, po 5-krat sta zadela Sokolič in Žiga Smolnik. Gostujoči vratar Mirza Haseljić je obranil devet strelov, od tega kar tri 7-metrovke, Thomas Postogna je zbral tri obrambe.

Nasledni vikendu se začne že 1.krog končnice za prvaka lige NLB. Koprčani, ki so zasedli končno 5.mesto lestvice, bodo v domači Bonifiki gostili ekipo Celja Pivovarne Laško, Šestouvrščeni Škofjeločani pa odhajajo na gostovanje k tretjeuvrščeni Riko Ribnici.

RD Urbanscape Loka : RD Koper 28 : 30 (15 : 13)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji