Koprčani slavili v domači dvorani

Odigrana je bila tekma 19.kroga 1.NLB lige med ekipama RD Koper in ekipi RK Jeruzalem Ormoža. Po nekoliko slabših zadnjih dveh odigranih tekmah so Koprčani danes potrebovali zmago, ki bi jih varno popeljala v končnico za prvaka. Tudi Ormožani so trenutno v obdobju porazov, zato bi bila zmaga več kot dobrodošla. Po borbenih šestdesetih minutah so Koprčani na koncu zasluženo slavili z 27 : 19.


Na današnji tekmi ekipa Kopra še vedno ni mogla računati na poškodovanega Janeza Gučka, ki že okreva po poškodbi leve dlančnice. Na prejšnji tekmi pa se je lažje poškodoval tudi krožni napadalec Rok Marić, ki je moral današnjo tekmo prav tako izpustiti. Priložnost za igro sta dobila mladi Črt Grlj in Andraž Makuc.

Tekma se je začela zelo izenačeno. Ekipi sta si izmenjavali gole, domača ekipa si več kot dva zadetka prednosti ni uspela priigrati. Agresivna obramba in natančno izdelane akcije, pod vodstvom organizatorja igre Žige Smolnika, so domače v 15.minuti polčasa pripeljale do vodstva petih zadetkov. Za 8 : 3 je zadel Grega Krečič. Napeti drugi del prvega polčasa je vlival kar nekaj vroče krvi v obe ekipi. Vendar so Koprčani uspešno in zbrano pripeljali polčas do konca in se na odmor odpravili z osmimi zadetki prednosti, 16 : 8.

Drugi polčas so Koprčani začeli nekoliko v krču in gostom dopustili, da so se jim 39.minuti približali na štiri zadetke zaostanka, 18 : 14. Zadel je Matej Niedorfer. Tako v prvem kot v drugem polčasu pa je bil nepogrešljivi del koprske ekipe vratar Mirza Haseljić, ki je na koncu zbral kar devet obramb, od tega kar dve 7-metrovki. Ormožani so ponovno morali priznati premoč nasprotnika. Končni rezultat je bil 27 : 19.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj natančen Grega Krečič, pri gostih pa je mrav tako šestkrat zadel Martin Hebar.

V naslednjem krogu Koprčani odhajajo na gostovanj k novomeški Krki, Ormožani pa bodo gostili Celje Pivovarno Laško.

RD Koper : RK Jeruzalem Ormož 27 : 19 (16 : 8)

RD Koper: Haseljić 1, Grlj, Makuc 3, Dolenc, Grzentič, Krečič 6, Matijašević 3, Kocjančič, Postogna, Moljk 2, Smolnik 3, Sokolič 4, Zugan 2, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 2

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 20 minut

7-metrovke: /

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi, Šoštarič, Čudič 4, Firšt-Šeruga, Žuran 2, Horvat, Hebar 6, Šulek, Kocbek, Balent 1, Niedorfer 2, Kosi 3, Mesarić, Ciglar 1

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 5(7)

Foto: RD Koper

Komentarji